1/1

Δημιουργικό

Ευχάριστο

Χρήσιμο

Αποτελεσματικό

Το Συμβουλευτικό Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Τ.Ε.Π.) λειτουργεί στα Εκπαιδευτήρια Δούκα από το 1993. Το Τμήμα ακολουθεί τις σύγχρονες αντιλήψεις στα θέματα της «διαχείρισης σταδιοδρομίας» και είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένες συμβούλους – ψυχολόγους με σκοπό να συνθέτουν το ψυχολογικό, συναισθηματικό και εκπαιδευτικό προφίλ των μαθητών μας, προκειμένου να απελευθερώνουν το μέγιστο του δυναμικού τους και να σχεδιάζουν με όραμα τους μελλοντικούς ρόλους της ζωής τους.

 

Οι υπηρεσίες του Τμήματος, που βασίζονται σε μια εξελικτική και πολυδιάστατη προσέγγιση και ανανεώνονται συνεχώς σύμφωνα με τις νέες τάσεις, έχουν αφετηρία τη Γ’ Γυμνασίου και ολοκληρώνονται στη Γ’ Λυκείου. 

 

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ατομικές συμβουλευτικές συναντήσεις με τις συμβούλους του Τμήματος. 

 

Διοργανώνονται επίσης, επισκέψεις των μαθητών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κλπ. ενώ παράλληλα, πραγματοποιούνται συγκριτικές αναλύσεις των αποτελεσμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις και στις εξετάσεις του ΙΒ. 

 

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης

Για την πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και τα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται, το Τμήμα διοργανώνει κάθε χρόνο, την Ημερίδα «Επαγγελματικής Ενημέρωσης» - Career Day. Προσκαλούνται σημαντικοί και διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο της Εργασίας, των Επιστημών, των Τεχνών και των Γραμμάτων. Σκοπός είναι να αποκτήσουν οι μαθητές μια ρεαλιστική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τους κύριους τομείς των ενδιαφερόντων τους. 

Καινοτομούμε

στοχεύοντας

στην Αριστεία

  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School,