NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

ΒΤΕC
Our_Story.jpg

STAY CONNECTΕD

 • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

 • Twitter - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

 • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

ΣΑΕΔ
ΑΣΕΔ

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

Δαΐς
Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

Copyright © 2017, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou

> ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ /ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1/7
1/1

Μαζί μας,

το κάθε παιδί 

θα κατακτήσει

το μέλλον που

του ταιριάζει!

 Πολιτισμός
 

Ως βασικό εκπαιδευτικό μας μέλημα, ο Πολιτισμός εντάσσεται στο πρόγραμμα «Στάση Ζωής» με δράσεις σε όλες τις βαθμίδες του σχολείου μας.
 

Έτσι λοιπόν, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο:
 

 • Στο Προνήπιο και το Νήπιο, τα παιδιά προσέγγισαν το δικαίωμα στην Ειρήνη και στην Αγάπη μέσα από την Τέχνη, με αφορμή το τραγούδι «Imagine» του J. Lenon και το ομότιτλο παιδικό βιβλίο. Δημιούργησαν δικά τους έργα γύρω από το θέμα με έναυσμα τον πουαντιγισμό αλλά και τα graffiti του γνωστού Βρετανού καλλιτέχνη Banksy.
  Εφάρμοσαν ποικίλες τεχνικές για να συνθέσουν πρωτότυπες εικαστικές δημιουργίες συζητώντας παράλληλα για μια κοινωνία που βασίζεται στην αλληλεγγύη και την ομαλή συνύπαρξη των μελών της χωρίς διακρίσεις και διαμάχες.
   

 • Στο Δημοτικό, στο πλαίσιο του ανοιχτού διαθεματικού μαθήματος «Αιολική Γη, 96 χρόνια μετά…», τα παιδιά της ΣΤ Δημοτικού, μαζί με τους συμμαθητές τους από το Γυμνάσιο, επεξεργάστηκαν θέματα για τους πρόσφυγες χθες και σήμερα με αφετηρία τη Μικρασιατική Καταστροφή. Επίσης, εκπρόσωποι του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης και του Εκδοτικού Οίκου Μέλισσα μίλησαν στα παιδιά της Α’ και Γ’ Δημοτικού για τους καλλιτέχνες Φρανκ Βίβα και Ανρί Ματίς, των οποίων το έργο οι μικροί μαθητές έχουν ήδη γνωρίσει μέσα από σχετικά βιβλία.
   

 • Στο Γυμνάσιο, εκτός από βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολή ταινιών, την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης και τη δημιουργία θεατρικού μονόπρακτου σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τεκμήρια αντίστασης των Ελλήνων κατά των Γερμανών», δημιουργήθηκε ιστορικό ντοκιμαντέρ για το Σκοπευτήριο Καισαριανής και τον χώρο Ιστορικής Μνήμης «Κοραή 4» και ολοκληρώθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Ο ξενιτεμός των μορφών».
  Επίσης, τα παιδιά του Γυμνασίου συμμετείχαν με έργα τέχνης, μουσική και χορό στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Αθλητικού μας Συλλόγου ενώ παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η  κατάλληλη προετοιμασία ομάδας μαθητών για συμμετοχή στο TEDx kids.
   

 • Στο Λύκειο, ομάδα μαθητών μας συμμετείχε στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας με θέμα "Ρήγας Βελεστινλής: 220 χρόνια από τον θάνατό του". Ο επαναστάτης ειρηνιστής και το όραμα της βαλκανικής συναδέλφωσης, Βιέννη - Τεργέστη - Βελιγράδι». Το συνέδριο διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το παράρτημά του στο Βελιγράδι και την Ελληνική Πρεσβεία του Βελιγραδίου. Συμμετείχαν 50 σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια, από την Ελλάδα και 4 σχολεία από τη Σερβία με πάνω από 1000 μαθητές και σχεδόν 300 καθηγητές. Ο στόχος του συνεδρίου ήταν να ενισχυθεί η εθνική αυτοσυνειδησία και να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον αγώνα του Ρήγα Βελεστινλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαμόρφωση της νεοελληνικής εθνικής ταυτότητας.     
   

 • Παράλληλα, στο Λύκειο και στο πλαίσιο του θεσμού «Βήμα Πολιτισμού, Ιστορίας & Επιστήμης», πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με θέμα:  «Η ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή» από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μελέτης του έργου του Ρήγα Βελεστινλή, κ. Καραμπερόπουλο, η «Δημοσιογραφική Δεοντολογία» από το δημοσιογράφο, κ. Γ. Φραντζεσκάκη και «Έμφυλοι ρόλοι - στερεότυπα - προκαταλήψεις» από την κοινωνιολόγο και κοινωνική ερευνήτρια, κ. Άννα Βουγιούκα.
   

 • Στο International Baccalaureate, πραγματοποιήθηκε ομιλία για το έργο του Μένη Κουμανταρέα από την κ. Ε. Τράντα, συγγενή του συγγραφέα και διαχειρίστρια του αρχείου του, η οποία απάντησε σε συνέντευξη των παιδιών που θα μεταδοθεί από το ραδιοφωνικό σταθμό του ΙΒ.
   

 • Στη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση, στο Golden Hall, του Σωματείου «Coeurs pour Tous Hellas - Καρδιές για Όλους» συμμετείχε η Χορωδία του Σχολείου μας. Το Σωματείο αυτό φροντίζει όσα άπορα Ελληνόπουλα πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.

 
 • Twitter Clean
 • Flickr Clean