1/1
 
 
 

ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟ #DikomouSxoleio: ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ!  
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Φέτος, η κοινωνική αποστασιοποίηση μάς υποχρέωσε να προσαρμόσουμε τις  χριστουγεννιάτικες δράσεις μας στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας.

Σε μία τέτοια εποχή, ωστόσο, εμείς αποφασίσαμε  να συνεχίσουμε δυναμικά και να γεφυρώσουμε αποστάσεις ακόμα μια φορά…

Φορώντας  καθένας το δικό του διαφορετικό σκουφί, κάναμε το διαδίκτυο έλκηθρο και μέσω της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης φτάσαμε στη D-ική μας ξεχωριστή Ιθάκη!

 

Στόχος… Να ανταμώσουμε όλους τους φίλους μας, τους αγαπημένους μας, και να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητα και τα Χριστούγεννα μαζί! 

Σκοπός… Κανείς να μην νιώσει  μόνος τα Χριστούγεννα αυτά! 

Στάση 1η: ΕΛΕΠΑΠ  

Σύμπραξη ΕΛΕΠΑΠ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

"Τρίγωνα, κάλαντα έφτασαν ξανά!"

Τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την Παυλοπούλου Ζωή, μάς χάρισαν μοναδικές στιγμές και κάπως έτσι… Μύρισε παντού Χριστούγεννα! Ζωγραφιές, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, τραγούδια μα και συναισθήματα μπήκαν όλα σε σάκο γιορτινό και με το έλκηθρό μας έφτασαν ως τον Αϊ- Βασίλη!

Στάση 2η: ΣΚΕΠ

Σύμπραξη ΣΚΕΠ & Α’, Β’ Λυκείου, Γ’ Γυμνασίου(Γ1 & Γ2)

"Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο"
 

"Αγαπάτε Αλλήλους", πάει να πει να κάνεις την κάθε ημέρα του συνανθρώπου σου  όμορφη και φωτεινή. Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, motivational speaker του ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), ήταν αυτός που μας βοήθησε να Μάθουμε να βλέπουμε τον άνθρωπο! Όντας ο ίδιος κινητικά ανάπηρος μετέφερε την πολύτιμη προσωπική του εμπειρία, ώστε οι μαθητές μας  να ευαισθητοποιηθούν  επί του θέματος διευρύνοντας την οπτική τους και προσφέροντάς τους ερεθίσματα για την υιοθέτηση μίας ανθρωπιστικής Στάσης Ζωής.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Σωτηρίου Γιάννης , Μηνιώτης Ζαννής & Παπαδοπούλου Σοφία

Στάση 3η:  Ειδικό  Σχολείο Κωφών & Βαρήκοων  Λυκόβρυσης, Πεύκης

Σύμπραξη Ειδικού Σχολείου Κωφών & Βαρήκοων  Λυκόβρυσης, Πεύκης με  Διαβαθμιακή ομάδα μαθητών μας

"Η μουσική μας ενώνει"

 

Το D-ικό μας μουσικό παραμύθι έγινε βίντεο και έτσι ακούστηκε ως  την άκρη της γης! Ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, και όλοι μαζί μια συντροφιά, τραγουδήσαμε το υπέροχο τραγούδι του Χρήστου Θηβαίου "Το παραμύθι" και γιορτάσαμε τη διαφορετικότητα! Τραγουδήσαμε  για έναν κόσμο ονειρικό που θα πάψει να είναι παραμύθι και θα γίνει πραγματικότητα. 

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Καζαμίας Νίκος, Λυμπεροπούλου Δήμητρα, Κόντος Κωνσταντίνος, Ρουμελιώτη Μαρία, Κόντα Αντωνία

Στάση 4η: ΚΔΑΠ  ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ με το τμήμα ΣΤ4 του Δημοτικού μας.

"Εγώ κι εσύ στα χρώματα της αγάπης"

Περάσαμε πάνω απ’ τη  θάλασσα, ανοίξαμε διάπλατα την πόρτα της ψηφιακής τάξης του ΔΣΤ4 και  συναντήσαμε ξανά την Ιωάννα Χαλικιά! Η Ιωάννα Χαλικιά είναι μαθήτρια στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία του Δήμου Λευκάδας, αθλήτρια των Special Olympics Hellas και εικονογράφος!

Και τι κάνεις όταν  συναντηθείς με μια σπουδαία και βραβευμένη σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για Άτομα με Αυτισμό εικονογράφο; Μα φυσικά ζωγραφίζεις εικόνες και ποιήματα, όνειρα κι ευχές! Πινέλα ,χρώματα και λέξεις ονειρικές για αποδοχή, φιλία και ίσες ευκαιρίες ταξίδεψαν από και προς τη Λευκάδα και φώτισαν τον ουρανό με τα Χρώματα Της Αγάπης! Εγώ & Εσύ σαν βρεθούμε μαζί, κάνουμε τα πάντα δυνατά και η χαρά φωλιάζει στην καρδιά!      

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ζαχαράτου Ελένη, Κόντα Αντωνία

Στάση 5η: ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ "Η ΧΑΡΑ"

Διαδικτυακή Σύμπραξη Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η ΧΑΡΑ» με το τμήμα Α’1 του Γυμνασίου μας

"Διαβάζουμε ο ένας στον άλλο και γιορτάζουμε μαζί!"

Ο Αϊ-Βασίλης έβαλε μπουγάδα κι εμείς βρήκαμε ευκαιρία να συνεργαστούμε και να τον βοηθήσουμε! Με τους σπουδαστές του Κέντρου Ειδικών Ατόμων "Η ΧΑΡΑ" μοιραστήκαμε ρόλους και διαβάσαμε ο ένας στον άλλο το υπέροχο παραμύθι της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη: «Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη».
Όλοι μας διαβάσαμε καλά μα σαν τον Κώστα Ασπρά, σπουδαστή του "ΧΑΡΑ", δεν διάβασε κανείς μας! Γέλια, τραγούδια, ευχές, χαρά και γιορτινές ζωγραφιές γέμισαν το συννεφάκι του διαδικτύου!

Η συγγραφέας του παραμυθιού σαν έμαθε πως ο Αϊ-Βασίλης άπλωσε την μπουγάδα του στους υπολογιστές των παιδιών και έφτασε στο «ΧΑΡΑ» για να σκορπίσει τη μαγεία των Χριστουγέννων, έγραψε αμέσως μια επιστολή ζητώντας από τον Άγιο να βοηθήσει τη συνεργασία μας.

Κι επειδή ο Αϊ-Βασίλης πολύ τα εκτίμησε όλα αυτά, άνοιξε τον σάκο του και μας έκανε το πολυτιμότερο δώρο, την αγάπη!

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Εύα Νικολαΐδου, Σωτηρίου Γιάννης

Στάση 6η: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»

Διαδικτυακή Σύμπραξη Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» με το τμήμα Β’4 του Γυμνασίου μας

"Αθλούμαστε  μαζί!"

Η πτήση κράτησε ώρα αρκετή μέχρι να φτάσουμε στο "Μαργαρίτα". Οπότε, βάλαμε στόχο με τους φίλους μας στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής την κίνηση, τον χορό και την άθληση!

Μία εγώ και δυο εσύ, κάνουμε μαζί γυμναστική! Τι καλύτερο από ένα μάθημα Φυσικής Αγωγής για να επικοινωνήσουμε οι δυο μας;  Δυναμώσαμε τη χριστουγεννιάτικη μουσική ,αθληθήκαμε όλοι μαζί και, πριν αποχαιρετιστούμε, ψάλλαμε  τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Οι γέφυρες χτίζονται πρώτα μέσα στην καρδιά μας, ψιθύρισε το πνεύμα των Χριστουγέννων που μας συντρόφεψε σε όλη τη διαδρομή…

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τρομπέτα Μαρία

Στάση 9η: Γηροκομείο Château Symmes, στο γαλλόφωνο Québec τού Καναδά.

Tous confinés, personne isolé!

Όλοι…μέσα, κανείς μόνος!

Το διαδικτυακό έλκηθρο φορτωμένο όσο ποτέ. Ήταν έτοιμο να φύγει για τον Αρκτικό Κύκλο. Έπρεπε να φτάσουν έγκαιρα στο εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη επιθυμίες και ευχές, συναισθήματα και όνειρα.

Μια στάση ακόμα! φώναξαν οι μαθητές των τμημάτων FR215,224,225 τού τομέα Γαλλικών του Γυμνασίου μας. Τα χέρια τους ήταν γεμάτα επιστολές. Οι επιστολές ήταν γεμάτες ζωγραφιές, αγάπη και καλοσύνη. Τις είχαν ετοιμάσει για τους ηλικιωμένους του γηροκομείου Château Symmes, στο γαλλόφωνο Québec τού Καναδά . Σε όλα τα μέρη της γης, όπως και στην Ελλάδα, οι ηλικιωμένοι θα κάνουν γιορτές μακριά από της οικογένειές τους. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των καθηγητριών τους, Γραμμάτικα Βασιλικής και Μπαλαφούτη Μικαέλλας, έβαλαν με συγκίνηση και μεγάλη προσοχή τις επιστολές στο έλκηθρο. Δώρα πολύτιμα που δεν έπρεπε να σκορπίσουν και να χαθούν κατά τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού. Κάθε παππούς, κάθε γιαγιά του μακρινού αυτού γηροκομείου θα λάβει γράμμα από το νέο του εγγονάκι στην Ελλάδα γραμμένο στη Γαλλική Γλώσσα.

Γλώσσα κοινή όλων μας η αγάπη και όπου υπάρχει αγάπη, εκεί θα βρείτε τα Χριστούγεννα….

Στάση 8η: Α’ Δημοτικού Εκπαιδευτήρια Δούκα

Διαδικτυακή σύμπραξη μαθητών Α’ Γυμνασίου και Α’ τάξη Δημοτικού"

"Πρωτάκια και… πρωτάκια!"

Αυτό το σύγχρονο έλκηθρο δεν ήθελε να σταματήσει τα ταξίδια και τα παιδιά δεν ήθελαν να κλείσουν το ψηφιακό παράθυρο που άνοιξαν για να συναντήσουν φίλους , να γλυκάνουν καρδιές και να γιορτάσουν αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα.

Έβγαλαν πυξίδες, άνοιξαν πλοηγούς και κανόνισαν τη σπουδαία συνάντηση! Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου γιόρτασαν την τελευταία ημέρα του ψηφιακού σχολείου πριν τις διακοπές μαζί με τους μαθητές της Α’ Δημοτικού.

Τιμώμενα πρόσωπα της χαρούμενης παρέας μας, ο καλός μας Αϊ-Βασίλης και η συγγραφέας του παραμυθιού "Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη", Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη.

Παραμύθι, κατασκευές, κάρτες, κάλαντα,  ζωγραφιές, παιχνίδια, εκπλήξεις, δώρα καρδιάς  και αμέτρητες ευχές για Καλές Γιορτές με Υγεία και Αγάπη!

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Εύα Νικολαΐδου, Αντωνία Κόντα, Κορίνα Δρύλλη, Μαρία Μπαλιούση, Αποστόλης Βογιατζής, Παγώνα Καλλίστου, Λιούλη Αλεξάνδρα,  Βιργινία Χατζηγιάννη, Χριστίνα  Γκούσιου

Στάση 7η: Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» & «CENTAUREA», Μαρούσι

Σύμπραξη Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» & «CENTAUREA», Μαρούσι με τα τμήματα Β3 & Β4 του Γυμνασίου μας

 

Οι πόρτες των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων ήταν  κλειστές. Η ενημέρωση ήταν σαφής: «ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ».

Όμως, όταν αγαπάς και νοιάζεσαι θα βρεις τον δρόμο. Θα βρεις τον τρόπο. Κι εμείς, με το διαδικτυακό μας έλκηθρο, καταφέραμε να βρεθούμε κοντά τους. Για χάρη τους ετοιμάσαμε την ομορφότερη γιορτή! Διηγήματα, κάλαντα, ποιήματα, τραγούδια με συνοδεία μουσικών οργάνων και αναμνήσεις. Πολλές αναμνήσεις!

Παππού, πες μας μια ιστορία χριστουγεννιάτικη από τα παιδικά σου χρόνια…

Γιαγιά, πώς γιόρταζες εσύ όταν ήσουν μικρή;

Γιαγιά, παππού θα μας πείτε τραγούδια απ΄’ τα χρόνια τα παλιά;

Και κάπως έτσι η αγάπη κατάφερε να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες. Και κάπως έτσι υποχώρησαν η θλίψη και  η μοναξιά. Τα χαμόγελα έγιναν ήλιος, τα δάκρυα της συγκίνησης έγιναν δροσιά. Γιορτάσαμε και ευχηθήκαμε όλα να πάνε καλά και σύντομα να βρεθούμε κι από κοντά!

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Αλεξάνδρα Λιούλη, Εύα Νικολαϊδου, Μερκούρη Αθηνά, Κορίνα Δρύλλη.

  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School,