1/1
1/1

> NEA / ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟ «ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ»

 
 
 

Για εμάς

κάθε παιδί

​είναι μοναδικό!

ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟ «ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Στο «Δικό μας Σχολείο», με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους μαθητές, στους γονείς αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καταρτίσαμε και εφαρμόζουμε ένα ειδικό Πρόγραμμα κοινωνικής & συναισθηματικής ανάπτυξης, το Πρόγραμμα «Στάση Ζωής». Εστιάζοντας σε ηθικές και κοινωνικές αξίες, προσαρμοσμένες, ωστόσο, στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις, με στόχο την καλλιέργεια μίας ισορροπημένης παιδείας και εκπαίδευσης και την ανάπτυξη μίας ουμανιστικής φιλοσοφίας.

 

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα διέπει (διατρέχει) ολόκληρο τον Εκπαιδευτικό μας Οργανισμό και διαρθρώνεται στους παρακάτω άξονες:

  • Κοινωνική & Συναισθηματική Αγωγή

  • Κοινωνική Προσφορά – Κοινωνικές Δράσεις

  • Πολιτισμός – Πολιτιστικές Δράσεις

  • Υγεία – Άθληση -Διατροφή

  • Περιβάλλον – Οικολογικές Δράσεις

  • Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

 

Περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που προωθούν, μέσα από την ενεργό συμμετοχή Σχολείου & Οικογένειας, τόσο την ενσυναίσθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες όσο και τον εθελοντισμό, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ευγενή άμιλλα, την υγιεινή διατροφή, την οικολογική συνείδηση, αλλά και την κουλτούρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενδεικτικά, κατά τον τελευταίο μήνα της φετινής σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

 

Δράση για τη Συλλογή Πλαστικών Καπακιών για την αγορά Αναπηρικών Αμαξιδίων

 

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει! Όλες  οι Βαθμίδες συγκεντρώνουν καπάκια για την ενίσχυση του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Πέλλας και την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

 

Το Πείραγμα που έγινε Εφιάλτης - Εκδήλωση κατά του Σχολικού Εκφοβισμού
 

Ανοιχτό μάθημα της Ε’ Δημοτικού με θέμα το Σχολικό Εκφοβισμό. Επισημάνθηκε η διαφορά του εκφοβισμού και του πειράγματος και συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης μέσα από διαθεματικές δράσεις. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο δάσκαλος, πρωταθλητής στον ακοντισμό και τη σκοποβολή και συγγραφέας του βιβλίου «Θες να παίξουμε;»  κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, η διευθύντρια του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού κ. Αντωνία Τορρένς, καθώς και η υπεύθυνη του προγράμματος «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό» (www.livewithoutbulling.com) κ. Βίκυ Αντωνοπούλου.
 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
 

Στην ειδική διαβαθμιακή διοργάνωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας, οι μαθητές χόρεψαν, ζωγράφισαν, έπαιξαν και αθλήθηκαν μαζί με τους αγαπημένους μας φίλους από το «Ίδρυμα H Θεοτόκος», το Κέντρο Ειδικών Ατόμων "Η ΧΑΡΑ" και το ΕΕΑ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ".

 

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο - Συμμετοχή σε Παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής 
 

Στο πλαίσιο της στρατηγικά σχεδιασμένης προσπάθειας που υλοποιείται στα Εκπαιδευτήριά μας για την ανάπτυξη μίας κουλτούρας ασφαλούς και δημιουργικής πλοήγησης στο Διαδίκτυο, συμμετείχαμε σε ακόμη μία σημαντική δράση προς αυτή την κατεύθυνση.  Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, έλαβαν μέρος στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, με αφορμή τα νέα βιβλία του Μάνου Σφακιανάκη και της Βέρας Αθανασίου. 

Παρακολούθηση Κινηματογραφικής Φιλοζωικής Ταινίας

Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού μαζί με τους μαθητές του Τμήματος International Baccalaureate παρακολούθησαν την  ταινία της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, με τίτλο  REACTION, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς. Πρόκειται για μια ταινία που δημιουργήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και  τελεί υπό την αιγίδα της Unesco  Πειραιώς και Νήσων,  του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο» και των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος.

 

Συμμετοχή στην 5η Αναδάσωση 2017 
 

Και φέτος, το Σχολείο μας, με ενθουσιώδη συμμετοχή και εξαιρετική προθυμία από μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των Βαθμίδων, στήριξε τη Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και τον Δήμο Κηφισιάς, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία  «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» , στις παρυφές του Πεντελικού στην Κηφισιά, στην περιοχή του Κοκκιναρά.

 

Φιλανθρωπική Δράση – "Εβδομάδα Προσφοράς"

Οργανώσαμε τη φιλανθρωπική δράση «Εβδομάδα Προσφοράς»,  με τη συμμετοχή όλων των Βαθμίδων. Συγκεντρώσαμε βασικά είδη διατροφής για να ενισχύσουμε τους φορείς: «ΔΕΣΜΟΣ» Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο για τη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης| «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Φιλανθρωπικό Σωματείο για την προστασία του παιδιού| «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, τους Δήμους Αμαρουσίου και Νέας Φιλαδέλφειας και το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού 

Προσφορά Αλληλεγγύης από το Δημοτικό


Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Αθηνών, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και τον παιδικό σταθμό του σωματείου  «Οι φίλοι του παιδιού» και μοίρασαν αγάπη και χαμόγελα σε ηλικιωμένους και παιδιά.

 

Δράση Ανθρωπισμού & Φιλανθρωπίας  από το Γυμνάσιο

Ομάδα 44 μαθητών επισκέφθηκε το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και παρέδωσε τρόφιμα μακράς διάρκειας και προσωπικά δώρα στα παιδιά, που φιλοξενούνται στον ξενώνα του.

1/2

1/2

1/2

1/1

1/2

1/2

1/1

1/1
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School,