1/1

Για εμάς

κάθε παιδί

​είναι μοναδικό!

1/1

> NEA / ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19

Ο Απόφοιτός μας και Φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών,  Σπύρος Καλογερόπουλος ήταν προσκεκλημένος σε διαδικτυακή συνάντηση με την Ομάδα ΜUN Γυμνασίου - Λυκείου. του Σχολείου μας. Ο Σπύρος παρουσίασε το επιστημονικό του άρθρο με τίτλο "Human Rights vs Covid -19"

Ο Σπύρος  είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Αpplications of Public Law και Υπεύθυνος του ΕΣΔΑ (Ευρωπαικό Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ STEM"

Η ομάδα του Erasmus+ Έργου EL STEM, μέλος της οποίας αποτελούν και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, σας προσκαλεί στο διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα “Η αξιοποίηση της Επαυξημένης Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση STEM”, το Σάββατο 27 Ιουνίου, 9:30 - 13:00.  Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος, όπως επίσης οι εμπειρίες που αποκόμισαν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και οι διεπιστημονικές τεχνικές που εφάρμοσαν.

Για εγγραφή στο Σεμινάριο παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ
Για ζωντανή παρακολούθηση παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ 

"Ταξίδι ξεκινώ... σε έναν  τόπο μαγικό"!Τι ταξίδι να κάνουμε αυτή την εβδομάδα; Ποιο μέρος να επισκεφτούμε; Κάποιον τόπο μακρινό ή μήπως… μαγικό; Τα πιο εύκολα και συχνά ταξίδια είναι αυτά του νου και της φαντασίας. Αυτά που δεν χρειάζεται να μπεις σε τρένο ή πλοίο, "να ετοιμάσεις βαλίτσα αλλά αρκεί να κλείσεις τα μάτια και να φανταστείς… Σε αυτά τα ταξίδια, οδηγοί είναι τα παιδιά και όχημα η φαντασία τους! Στο πλαίσιο του προγράμματος "Από τη Βιβλιοθήκη ↔ στο Σπίτι, συνεχίζοντας στη θεματική ενότητα με επίκεντρο τα ταξίδια, στο δεύτερο εργαστήριο είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε με την φαντασία, να δημιουργήσουμε ονειρεμένους τόπους, μαγικούς φίλους και να γράψουμε τη δική μας ιστορία φαντασίας!

EUROPEAN SCHOOL RADIO ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ & ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ "ΚΑΝΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2020"

Τη 2η θέση στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό του European School Radio “Κάντο να ακουστεί 2020” κατέλαβε η συμμετοχή του  Γυμνασίου μας, με το τραγούδι "Imagine a World". Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές μας, Θάλεια Λουκέρη, Νηρέα Χριστάκη Ντε Μοράις, Μαργαρίτα Καβούκα, Γεωργία-Ελένη (Ζένια) Μουνδρέα & Κυριακή Τσιντικίδου.

Η *ΤΕΧΝΗ* ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ!

Η μαθήτρια της Β' Τάξης του Γυμνασίου μας, Ελένη- Παρασκευή Μέξη αρίστευσε και έλαβε Τιμητικό Έπαινο για τα εικαστικά της έργα σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς: Στην Aegean Kids Biennale 2020, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, ώστε να αναδειχθεί το Αιγαίο ως πηγή έμπνευσης για τον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των νέων, τη δημιουργία και την τέχνη. Στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2020: «Από τα Παιδιά και τους Νέους για το Τόκιο 2020 με Αριστεία, Σεβασμό και Φιλία». Από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με την ΠΠΕ, για τους Ολυμπιακούς αγώνες του ΤΟΚΙΟ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ASPNet UNESCO

«Μένουμε συνδεδεμένοι, συζητάμε για την Κλιματική Αλλαγή» ήταν το θέμα της Διαδικτυακής Μαθητικής Συνάντησης μεταξύ των Γυμνασίων του δικτύου ASPNet της UNESCO, στην οποία συμμετείχαν 6 μαθητές της ομάδας UNESCO του Γυμνασίου μας (Κωνσταντίνος Γεωργίου, Μαργαρίτα Καβούκα, Φίλιππος Καλούδης, Αλεξάνδρα Παπαργύρη, Ύρια Τσιντικίδου, Χάρις Χατζησταματίου). Τα παιδιά παρουσίασαν τις εργασίες τους για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, αντάλλαξαν απόψεις για το επίκαιρο θέμα της Κλιματικής Αλλαγής και παρουσίασαν τα πορίσματά τους στους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Μέσα από τις δραστηριότητες της ομάδας μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα "χτίσαμε γέφυρες", ακόμη και εξ αποστάσεως!

Υπεύθυνη Καθηγήτρια είναι η Φιλόλογος,  Χριστίνα Σταμάτη,  με "συνοδοιπόρο" την Υπεύθυνη Τομέα Αγγλικών Γυμνασίου - Λυκείου, κ. Χrυσάνθη Σωτηρίου, η οποία συμμετείχε στη διαδικτυακή μαθητική συνάντηση.

ΜΕ 5 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στον Μαθητικό αυτό Διαγωνισμό Διηγήματος - Ποίησης, που τελείται υπό την αιγίδα της UNESCO, το  Δικό μου Σχολείο  ξεχώρισε και στις δύο κατηγορίες· Συγκεκριμένα, το Γ΄Βραβείο Διηγήματος απονεμήθηκε στη μαθήτριά μας, της Β' Γυμνασίου, Ελένη-Παρασκευή Μέξη, ενώ

έπαινος απονεμήθηκε στους μαθητές του Γυμνασίου, 

Φίλιππο Καλούδη (Α’ έπαινος ποίησης)
Κωνσταντίνο Γεωργίου (Β’ έπαινος ποίησης)
Αδαμαντία Βουλγαρέλη (Γ’ έπαινος διηγήματος) και στον μαθητή της Α' Λυκείου , Παναγιώτη Γεωργίου 
(Α’ έπαινος ποίησης).

1ος ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Ομάδα μαθητών της Α' Γυμνασίου του σχολείου μας, διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Κατασκευής "Εμπνέομαι Δημιουργώ Καινοτομώ" που διοργάνωσε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι μαθητές, Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, Μηνάς Εφραίμογλου και Μάριος Λαμπρόπουλος, απέσπασαν τον 1ο έπαινο. Οι μαθητές καλούνταν να εμπνευστούν από ένα μεγάλο εφευρέτη, και να δημιουργήσουν μία καινοτόμο ομαδική κατασκευή-μακέτα. Έτσι, εμπνεόμενοι από τον σπουδαίο επιστήμονα Λουί Παστέρ, έδωσαν μια νέα διάσταση στη διαδικασία της Παστερίωσης (θερμική επεξεργασία τροφίμων που αποσκοπεί στην καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών), κατασκευάζοντας μία μακέτα που αναπαριστά μία μονάδα ηλιακής παστερίωσης. Τα παιδιά συνόδευσαν την κατασκευή τους με τη δημιουργία ενός video και μιας γραπτής εργασίας.

Τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από τον ήλιο…” σύμφωνα με μια αρχαιοελληνική παροιμία. Ο ίδιος ο ήλιος όμως, μπορεί να κρυφτεί; 

Στο εργαστήριο αυτό μελετήσαμε το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης και πειραματιστήκαμε με τη σχηματική αναπαράστασή του, με τη βοήθεια χάρτινων κατασκευών του Ήλιου, της Γης και της Σελήνης. 

DΙΑΛΕΚΤΙΚΑ· DΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ· DΙΘΥΡΑΜΒΙΚΑ!

Τα Εκπαιδευτήριά μας συμμετείχαν Δυναμικά στην 1η Πιλοτική Διαδικτυακή Συνάντηση Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων, η οποία πραγματοποιήθηκε αντί των καθιερωμένων Αγώνων Ρητορικής Τέχνης "Ρήσεις & Αντι-Ρήσεις". Η Ομάδα μας, με τους μαθητές, Μούτσελο Ανδρέα, Σωτηρόπουλο Δημοσθένη, Γεωργίου Κωνσταντίνο, Καλούδη Φίλιππο, Γεωργίου Νικολέτα, Συρίγου Λία, Πολυμενίδη Νεφέλη και Ασβέστη Βιργινία, δοκιμάστηκε διαδικτυακά στα αγωνίσματα του Αυθόρμητου Λόγου, της Εκφραστικής Ανάγνωσης και των Διττών Λόγων. Και σε συνέχεια μίας ένθερμης προετοιμασίας και ουσιαστικής καθοδήγησης από την Υπεύθυνη Καθηγήτρια, Κορίνα Δρύλλη, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση δικαιώνοντας τους κόπους ολόκληρης της χρονιάς.

BRAVO SCHOOLS 2020 Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑ

Με 4 εργασίες συμμετέχουν, φέτος, τα Εκπαιδευτήριά μας \στον 3o Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης!

Ας στηρίξουμε, λοιπόν, ψηφίζοντας, έως και τις 15.06.2020, τις εργασίες - προτάσεις των μαθητών μας κι ας αναδείξουμε το  Σχολείο μας ως κέντρο ενημέρωσης και αφύπνισης της τοπικής μας κοινότητας.

Ψηφίστε ΕΔΩ

EUROPEAN MONEY QUIΖ

Το Γυμνάσιό μας επέστρεψε δυναμικά και - ασφαλώς- διαδικτυακά! Συμμετείχαμε στον Τρίτο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα "European Money Quiz",  ο οποίος διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και με τον μαθητή της Β' Τάξης , Φίλιππο Καλούδη να κατακτά τη 2η θέση!

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών ηλικίας 13-15 χρονών. 

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, σε ζωντανή μετάδοση σε όλη την Ευρώπη.

Ο Νίκος A. Κούκης, Υπεύθυνος του Λυκείου  μας, επελέγη με τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (Ε.Ι.Π.).

Από τη θέση του Ταμία και του Υπευθύνου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ε.Ι.Π., ο Νίκος Κούκης προσέφερε επί σειρά ετών, σημαντικό εθελοντικό έργο στο Ίδρυμα και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του. Ως φιλόλογος και ιστορικός ο ίδιος, με ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και την Εκπαίδευση, έχει χαράξει πολυετή πορεία στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ως καθηγητής και τα τελευταία χρόνια, ως Υπεύθυνος Λυκείου, δίνοντας έμφαση στην διάδοση του ελληνικού πνεύματος. Διοργάνωσε πολιτιστικές δράσεις και μαθητικά συνέδρια, αποσκοπώντας στην πνευματική καλλιέργεια των μαθητών τόσο του σχολείου του όσο και άλλων σχολείων, κυρίως δημοσίων.

Η Ομάδα Εργασίας Δαΐς υλοποίησε το Εργαστήριο Έξω από το παράθυρό μου...στην Αγία Παρασκευή!

Μαζί με τους κ. Απόστολο και Σπύρο Γεωργάκη κατανοήσαμε την τεχνική του Ζωγράφου, Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα , από το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο του εργαστηρίου!Τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια και φιλοξενία!

Από τις 4 Μαΐου, το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται. Ξεκινάει η  σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα. Και μπορεί, πλέον, να μην #ΜένουμεΣπίτι, ωστόσο βασικό μας μέλημα είναι να #ΜένουμεΑσφαλείς, τηρώντας  τους αντίστοιχους κανόνες προστασίας.

Το #DikomouSxoleio θα συνεχίσει να είναι κοντά σας  και σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη στη διαχείρισή της επόμενη φάση. 
Μέσα από το News  Blog μας, με ενημερώσεις, προτάσεις και πλούσια αρθρογραφία, για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό την υγεία, για μαθητές, για γονείς, για όλους! 

Καθημερινά, μαζί, με ασφάλεια και υπευθυνότητα.
 

Πώς μετασχηματίζεται και αναδιαμορφώνεται το τοπίο για τη βαθμολογική διαδικασία στις  βρετανικές εξετάσεις, σε συνέχεια της παγκόσμιας κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού;

Πώς θα βαθμολογηθούν οι υποψήφιοι των GCE A Levels, τώρα που οι εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου ακυρώθηκαν; Τι συμβαίνει με τους private candidates και γιατί νιώθουν ανασφάλεια;

Γιατί είναι καλύτερα να προετοιμάζεται κανείς για τις εξετάσεις αυτές σε πιστοποιημένα κέντρα, όπως το Τμήμα GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνει ο Υπεύθυνος του Τμήματος Σπουδών Εξωτερικού των Εκπαιδευτηρίων μας, Βαγγέλης Παπαδόπουλος

EUROMATH & EUROSCIENCE 2020 ... ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

Μία ακόμη σπουδαία διάκριση για τον μαθητή μας, Παναγιώτη Γεωργίου! Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συνεδρίου για τα Μαθηματικά| Euromath & Euroscience 2020 , ο Παναγιώτης κατέκτησε τo 1o Βραβείο στον τελικό του Διαγωνισμού Mathematics Journalistic Article. Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η συγγραφή  ενός επεξηγηματικού δοκιμίου, φιλοσοφικού προσανατολισμού, με θέμα: "Mathematics is Everywhere".

To Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Thales με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Μαθηματικής Εταιρείας και της Μαθηματικής Εταιρείας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τα Εκπαιδευτήριά μας, με τη συμμετοχή του μαθητή και μέλους της Ομάδας Unesco,  Φ. Καλούδη, αλλά και η Ομάδα Εργασίας του Δαΐς - Αθλητικού Κέντρου & Πολυχώρου Εκδηλώσεων συμμετείχαν σε ένα ακόμη εργαστήριο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αλλάζω σελίδα από τη βιβλιοθήκη.. στο σπίτι, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με τίτλο: "Ο Ήλιος Χρόνος"

Επιστροφή στο #DikomouSxoleio πολύ... σχολαστικά! Μπορεί, τώρα, να μη #ΜένουμεΣπίτι, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν πρέπει να #ΜένουμεΑσφαλείς!  Πίσω στα θρανία, λοιπόν,  λαμβάνοντας,  ωστόσο, όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Με ασφάλεια ξαναβρίσκουμε τις συνήθειές μας και με προσοχή, συνέπεια και υπευθυνότητα τηρούμε τις οδηγίες!

Τα Εκπαιδευτήριά μας, το σχολικό έτος 2020-21, εγκαινιάζουν το νέο τους πρόγραμμα BTEC Level 1 Art & Design και αποτελούν το μόνο σχολείο στην Ελλάδα που θα το προσφέρει. 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 14 - 15 ετών, που αγαπούν την Τέχνη και το Design και ονειρεύονται να σπουδάσουν σε κορυφαία Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ενώ παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο εξεταστικό φορέα Pearson/EDEXCEL.

1 / 24

Please reload

  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png
LogoSC2020-02.png
ΣΑΕΔ

STAY CONNECTΕD

  • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

  • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

ΑΣΕΔ

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

Δαΐς
Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou