NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

ΒΤΕC
Our_Story.jpg

STAY CONNECTΕD

  • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

  • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

ΣΑΕΔ
ΑΣΕΔ

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

Δαΐς
Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

Copyright © 2017, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou

 
 
 
1/1

Για εμάς

κάθε παιδί

​είναι μοναδικό!

1/1

> NEA / ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

Η εισαγωγή της συγγραφής κώδικα (από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τη Γ’ Λυκείου) και η ενασχόληση με τη ρομποτική (από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τη Γ’ Γυμνασίου), αποτελούν δύο από τις καινοτομίες στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.

Με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων του 21ου αιώνα, ενισχύουμε σταδιακά και εστιασμένα σε κάθε ηλικιακή ζώνη, τον ψηφιακό γραμματισμό των μαθητών μας.

SELF –REGULATED LEARNING (SRL) ΑΥΤΟ-ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΜΑΘΗΣΗ:

Τι σημαίνει Self-Regulated Learning (SRL) ή Aυτό-ρυθμιζόμενη μάθηση; Γιατί θεωρείται καίρια η διερεύνηση μίας τέτοια προσέγγισης στα σύγχρονα μαθησιακά περιβάλλοντα;
Αυτό ακριβώς είναι και το αντικείμενο του ευρωπαϊκού Έργου SLIDEshow, το οποίο συντονίζει το βέλγικο Πανεπιστήμιο VUB και συμμετέχει το Σχολείο μας, μαζί με το φινλαδικό Πανεπιστήμιο Oulu, το αυστριακό Πανεπιστήμιο PWH και το φλαμανδικό Οργανισμό Σχολείων GO!.
Στο πλαίσιο του έργου αυτού, πραγματοποιούμε στα Εκπαιδευτήριά μας ένα σημαντικό τριήμερο Σεμινάριο, κατά το οποίο 25 στελέχη από την εκπαίδευση τεσσάρων χωρών (Αυστρία, Βέλγιο, Ελλάδα, Φινλανδία), θα εντρυφήσουν στο θεωρητικό υπόβαθρο και σε παραδείγματα εφαρμογής του SRL στην πράξη, με αντίστοιχα μέσα, αλλά και την αξιοποίηση του SRL Networking Framework, το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και συνιστά ένα πρότυπο μοντέλο ανταλλαγής ιδεών, υλικού και διασύνδεσης ασχολούμενων με το SRL. 

“ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ” ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Στις ώρες του προγράμματός μας Μεθοδολογία Μελέτης - Μαθηματικά παιχνίδια, με τη βοήθεια του πρωτοποριακού αυτού υλικού "Ξυλάκια Cuisenaire",  οι μαθητές της A' Δημοτικού δομούν τη μαθηματική τους σκέψη ερευνώντας και ανακαλύπτοντας μέσα από το παιχνίδι.
 

Αυτό το διάστημα εμβαθύνουν στον κόσμο των αριθμών, καθώς μέσα από πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες με τα ξυλάκια Cuisenaire, μαθαίνουν να κάνουν συμβολισμούς, κατανοούν την ποσότητα που εκφράζει κάθε αριθμός, ανακαλύπτουν σχέσεις σύγκρισης και οδηγούνται σε συμπεράσματα για τα μεγέθη τους. Σχεδιάζουν μοτίβα και απεικονίζουν έννοιες γεωμετρίας στον χώρο, ατομικά ή και σε ομάδες, ακολουθώντας την οδηγία "Δημιουργήστε με τη φαντασία σας..."
 

Kαι όλα αυτά κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας την οποία αγαπούν και περιμένουν α ν υ π ό μ ο ν α!

79 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ"

Με περίσσια περηφάνια και υψηλό εθνικό φρόνημα, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων μας, εβδομήντα εννέα χρόνια μετά τη μεγάλη ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, κοίταξαν την Ιστορία κατάματα & γιόρτασαν την εθνική μας ενότητα και τον άδολο πατριωτισμό μας. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου & του Δημοτικού,  με παρέλαση,  θεατρικά και κινησιολογικά δρώμενα, καθώς και τραγούδια από τη διαβαθμιακή  χορωδία και ορχήστρα του σχολείου μας, συγκίνησαν και μας θύμισαν τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. 
Παράλληλα, η φετινή επετειακή εκδήλωση του Γυμνασίου ήταν αφιερωμένη στους Τόπους Μαρτυρίων, την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Οι μαθητές δούλεψαν ομαδοσυνεργατικά και σε μορφή project, προκειμένου να συλλέξουν υλικό σχετικό με την εθνική επέτειο. Σε αυτό το πλαίσιο, φωτίστηκαν τα δραματικά γεγονότα αυτής της εκτεταμένης και αλόγιστης βίας σε βάρος των αμάχων και μεταφέρθηκαν γνώσεις, εικόνες και σκέψεις. Τέλος, η εκδήλωση του Λυκείου και του ΙΒ εστίασε στην ανθρώπινη διάσταση του Έπους του '40.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!

Το ταξίδι της γνώσης ξεκινά από την Α  Τάξη!
Βασικοί στόχοι της Α ´Δημοτικού είναι η πρώτη ανάγνωση και η πρώτη  γραφή.
Μόλις εξοικειωθούν οι μαθητές γραφοκινητικά  και φωνολογικά, ακολουθεί η διδασκαλία των γραμμάτων και των συλλαβών με τις οποίες συνθέτουν τις λέξεις.
Ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης, ξεκινούν το υπέροχο ταξίδι του αλφάβητου και τη δημιουργική διαδικασία της γραφής.
Πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή τη διαδικασία τα τεύχη, έντυπα και ηλεκτρονικά,  των εσωτερικών εκδόσεων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα,  που εμπνεύστηκαν και συνέγραψαν οι  Δασκάλες της Α' Δημοτικού του Σχολείου μας.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ!

Στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού Έργου Γυμνασίων-Λυκείων, για την Ελένη - Παρασκευή Μέξη. Η μαθήτρια της A" Γυμνασίου μας, με ένα συγκλονιστικό δείγμα γραφής, για τη σημασία της μνήμης ως τόπου μας οδηγεί "Πίσω στις Ρίζες" και κατακτά την 3η θέση! Η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο (στο Σπίτι του Πολιτισμού), στις 03.11.2019.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το μονόπρακτό ΕΔΩ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ: Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!

Η Μεθοδολογία Μελέτης αποτελεί μια καινοτομία του Σχολείου μας.Καλύπτει δύο ώρες μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Μία ώρα είναι αφιερωμένη στα Ελληνικά και μία στα Μαθηματικά.Στο μάθημα αυτό, οι μαθητές παίρνουν βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οργανώνουν την προσωπική τους μελέτη.Συγκεκριμένα, τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν το σχολικό τους πρόγραμμα, τη σωστή χρήση των σχολικών τους εφοδίων, τον τρόπο μελέτης κάθε μαθήματος μέσα από έντυπα και υλικά μέσα, και την οργάνωση του χώρου και του χρόνου της μελέτης τους.Επιπλέον, σταδιακά, εξασκούνται στην αυτοδιόρθωσή τους και κατ’ αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν πώς να ανταποκρίνονται στα σχολικά τους καθήκοντα και τις σχολικές τους υποχρεώσεις.

ΔΙΑ|ΤΡΟΦΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΡΚΕΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ!

"Οι Δράσεις μας είναι το μέλλον μας»"και  με κύριο αίτημα την καθολική πρόσβαση στην Υγιεινή Διατροφή, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μηδενικής πείνας (#zerohunger) μέχρι το 2030.
Tο #DikomouSxoleio, που μέσω του καινοτόμου προγράμματος "ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ" επενδύει συστηματικά στη διαμόρφωση μιας διαχρονικής στρατηγικής σε θέματα υγείας, με βασικούς άξονες τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών, τις ενισχυμένες ευκαιρίες για άθληση και την υποστήριξη των μαθητών σε θέματα ευεξίας, δεν θα μπορούσε να μην εμπλακεί ενεργά!
Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες, διασκεδαστικές, αλλά και ενημερωτικές δράσεις, με τη συμμετοχή όλου του Σχολείου και ακόμη και των γονέων: Υγιεινό δεκατιανό για μαθητές, δασκάλους και γονείς στο Δημοτικό μας, γαλλικό και γερμανικό πρωινό στις τάξεις για τα αντίστοιχα Τμήματα Ξένων Γλωσσών, παρακολούθηση σχετικών προβολών και δημιουργία κολάζ για τις μεγαλύτερς βαθμίδες.

"ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ"... ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!

Μία νέα δράση ξεκίνησε στο Σχολείο μας, στην οποία εμπλέκονται ενεργά τα παιδιά της Ε' Δημοτικόυ με τους μικρότερους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, της
Α’ Δημοτικού. 

Η δράση αυτή ονομάζεται «Πάμε Μαζί». Κάθε παιδί της Α’ Τάξης θα αποκτήσει ένα φίλο/μία φίλη από την Ε’ Τάξη, που θα το βοηθά να προσαρμοστεί στους ρυθμούς του σχολείου και θα το υποστηρίζει στην καθημερινότητά του.

 Το «Πάμε Μαζί» έχει διάρκεια 2 σχολικά έτη. Στόχος του είναι να ενισχύσει τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες των παιδιών. Συντονίζεται από την Ψυχολόγο του Δημοτικού σε συνεργασία με τους δασκάλους των τάξεων.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ| ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙAΝΝΗ & ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΣ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού και παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του Σχολείου μας τίμησαν για άλλη μία χρονιά, τον Έλληνα Δάσκαλο, στο ομώνυμο μνημείο της πλατείας Μαδρίτης (περιοχή Hilton).


Στη σεμνή τελετή,  χαιρετισμό απηυθύναν ο Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, κ. Αναστασία Γκίκα και η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, κ. Ελένη Ι. Δούκα.

 

Το Μνημείο στον Έλληνα Δάσκαλο αποτελεί δωρεά των Εκπαιδευτηρίων μας προς το Δήμο Αθηναίων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ| TESOL GREECE

Τα παιδιά ονειρεύονται τα δικαιώματά τους|
Children dream of their rights"

Στα Εκπαιδευτήριά μας, η μάθηση είναι πολύπλευρη και υποστηρίζεται μέσω εργασιών και δραστηριοτήτων οι οποίες προάγουν την κριτική σκέψη.
Η κ. Ν. Τασιοπούλου και ο κ. Δ. Πριμάλης - Καθηγητές Αγγλικών στο Δημοτικό - παρουσίασαν αυτές τις πρακτικές με τίτλο "Children dream of their rights" στην ημερίδα του Συλλόγου Καθηγητών Αγγλικής (TESOL Greece). Tο project  περιελάμβανε μεταξύ άλλων, ευαισθητοποίηση σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συζητήσεις, αποτύπωση στοχασμών και συναισθημάτων και παρουσιάσεις απο μαθητές σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Η παρουσίαση έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια απο την εκπαιδευτική κοινότητα και έδωσε τροφή για σκέψη σχετικά με το πως θέματα που απασχολούν την κοινωνία μπορούν να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα σπουδών και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων Δούκα σημείωσαν και φέτος πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και εισάγονται όλοι τους στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, και μάλιστα σε σχολές της πρώτης τους επιλογής.


Στο Γενικό Λύκειο, το 100% των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με το 60% να επιτυγχάνει σε υψηλόβαθμα τμήματα νομικών, πολυτεχνικών, οικονομικών και άλλων σχολών. Επίσης, η πλειοψηφία των αποφοίτων θα ξεκινήσουν σπουδές στις σχολές της πρώτης τους προτίμησης: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ιατρική Αθηνών, Νομική Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Πατρών.
 

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινά τις σπουδές του ο απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Γιώργος Σκυλακάκης, που εισήχθη πρώτος στη Φαρμακευτική Αθηνών.
 

Στο International Baccalaureate, το 100% των μαθητών μας αποφοίτησαν (παγκόσμιος Μ/Ο 77%) και εισάγονται σε Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και Αμερική, με το 90% περίπου να φοιτούν σε σχολές της πρώτης επιλογής τους σε Imperial, UCL, University of Edinburgh, University of Warwick, University of Bath, New York University, κλπ. Για άλλη μία χρονιά, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ΙΒ ήταν εξαιρετικά καθώς το 36% των μαθητών αρίστευσε με βαθμολογία από 38 και επάνω (με άριστα το 45) όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος δεν ξεπερνά το 30.
 

Οι απόφοιτοι των Τμημάτων GCE Α’ Levels και Foundation in Art & Design (BTEC), σε ποσοστό 100% εισάγονται σε Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Ευρώπης και μάλιστα, στις σχολές της πρώτης τους επιλογής, όπως στα University of Edinburgh, University of Leeds, The Hague University, Willem De Kooning Academy Holland, Art University of Bournemouth, University of the Creative Arts – London, Karolinska Institutet – Sweden κλπ.
 

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, παρέχοντας στους μαθητές τους πολλαπλές επιλογές, αποδεικνύουν για άλλη μία χρονιά, ότι οι σπουδές δεν είναι μονόδρομος. Μονόδρομος είναι η αριστεία και ειδικά, όταν η σχολική πορεία επισφραγίζεται με υψηλά ποσοστά επιτυχίας είτε σε ελληνικά είτε σε ξένα πανεπιστήμια.

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Και πάλι! Εξαιρετικά αποτελέσματα για τις μαθήτριες του Τμήματος Χορού ISTD του Σχολείου μας, οι οποίες συμμετείχαν στις επίσημες εξετάσεις του συστήματος (Ιούνιος 2019):

Distinction: Γκότση Τερψιθέα  Primary Modern Theatre| Δήμου Αικατερίνη, Primary Modern Theatre| Κορωνιού Ζωή, Primary Modern Theatre| Τάτση Ιωάννα, Primary Modern Theatre| Μπίσια Χριστίνα, Primary Modern Theatre| Παπαδημητρίου Ελένη, Grade 1 Modern Theatre| Κυπραίου Γεωργία Μαρία, Grade 1 Modern Theatre| Μαυρίκου Μαρίλια, Grade 1 Modern Theatre, Καλαϊτζή Θάλεια, Grade 3 Modern Theatre

Merit: Θεμιστοκλέους Δήμητρα, Grade 1 Modern Theatre| Κουάνη Αιμιλία, Grade 1 Modern Theatre| Δηλανά Αντιγόνη, Grade 3 Modern Theatre| Κοπανά Κατερίνα, Grade 3 Modern Theatre| Χατζοπούλου Αλκμήνη, Grade 3 Modern Theatre| Κουάνη Ιουλίτα, Grade 3 Modern Theatre| Κουκάκη Παρασκευή, Grade 3 Modern Theatre| Χαλβατζιδοπούλου Μαρίνα, Grade 3 Modern Theatre

Ο Χορός ISTD, στα Εκπαιδευτήριά μας, είναι ένα από τα 11 Τμήματα που λειτουργούν στο πλαίσιο του Αθλητικού Απογεύματος. Διεξάγεται δύο φορές την εβδομάδα, αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων, και απευθύνεται στα παιδιά όλων των Τάξεων του Δημοτικού

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ 2019| ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Tο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, Όλοι Εμείς, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, οδηγοί και συνοδοί, εφοδιασμένοι με κέφι και αγάπη, ντυθήκαμε πρόχειρα και… σηκώσαμε τα µανίκια!
∆είξαμε έµπρακτα τη συµπαράστασή µας στα παιδιά του Λύρειου Ιδρύµατος που τόσα έχασαν στη φονική φωτιά του 2018.
Φυτέψαμε. Καθαρίσαμε. Ξεχορταριάσαμε. Βάψαμε. ∆ιαµορφώσαμε. Προσφέραμε… και παράλληλα…∆ιασκεδάσαμε!
Αλλά πάνω απ’ όλα, ΔΩΣΑΜΕ ΧΑΡΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

Για ακόμη μία χρονιά,  *Όλοι Εμείς* γίναμε η δύναμη της Ελπίδας! Μία μεγάλη Ομάδα, η Doukas Running Team σε ένα σπουδαίο Αγώνα ενάντια στο φόβο. Ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού. Επίσημα! Για τη Ζωή, στο 11ο Greece Race for the Cure.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

Για ακόμη μία χρονιά, ας γίνουμε μια μεγάλη Ομάδα!
Ας γίνουμε η δύναμη της Ελπίδας.
Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, στηρίζουμε το 11ο Greece Race for the Cure και κόβουμε την ροζ κορδέλα της πιο θετικής εκ-κίνησης για ένα σπουδαίο Αγώνα... Ζωής! Ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού. 
Δηλώστε συμμετοχή με την επίσημη Ομάδα του Σχολείου μας| Doukas Running Team| ΕΔΩ έως και την Παρασκευή| 20.09.2019.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΑ!

Γιατί η "πρώτη εντύπωση" είναι σημαντική!
Επιστρέψαμε, λοιπόν, και φέτος με το πιο θερμό μας καλωσόρισμα. Για μία νέα και πολλά υποσχόμενη πορεία! Με έναν «οδηγό» της Δικής μας Σχολικής Χρονιάς· Για γονείς και μαθητές, δασκάλους και καθηγητές. Με συναντήσεις γνωριμίας, ενημερωτικές δράσεις, ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις μας, αλλά και την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού.
Με ανανεωμένη διάθεση, αισιόδοξη ματιά και δυναμική προοπτική. Όλοι μαζί, πάντα καλύτερα!

100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ: Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Η μεγάλη στιγμή της απόλυτης επιτυχίας, το αποκορύφωμα της περηφάνιας μας. Μία βραδιά αφιερωμένη σε ολους τους Tελειοφοίτους 2019, πλέον φοιτητές σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια Ελλάδας και Εξωτερικού. Με ανάμεικτά τα συναισθήματά μας, με πολλή χαρά αλλά και ιδιάιτερη συγκίνηση, σε μία βραδιά-γιορτή βραβεύσαμε την ασίγαστη προσπάθεια και το ήθος υπογραμμίζοντας την αξία της ολόπλευρης καλλιέργειας και της Aριστείας «εις το διηνεκές». Καλή Σταδιοδρομία παιδιά!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ: "ΠΑΡΤΙΔΑ" ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΔΟΛΦΟ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Ο 13χρονος μαθητής μας, Ροδόλφος Σταματίου κατέκτησε τη 2η θέση, στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων στο Σκάκι (κατηγορία U14). 

Μάλιστα, ο Ροδόλφος αν και "μικρότερος" στην κατηγορία του, κατάφερε αγωνιζόμενος κυρίως με μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους να διακριθεί στη μεγαλύτερη Ατομική Σκακιστική Διοργάνωση. Έτσι του δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί ως προσκεκλημένος στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι

ΜICROSOFT SHOWCASE SCHOOL 2018-2019

Το Σχολείο μας αναδείχθηκε για άλλη μία χρονιά από τη Microsoft ως Σχολείο Πρότυπο –Showcase School 2018-2019, στο πλαίσιο του προγράμματος"Partners inLearning", λόγω  των βέλτιστων πρακτικών που χρησιμοποιεί για την αξιοποίηση της τεχνολογίας  στην εκπαιδευτική διαδικασία και την παροχή μιας προσωποποιημένης εκπαίδευσης. 

Είμαστε ένα από τα επίλεκτα σχολεία που αποτελούν διεθνές σημείο αναφοράς για τα εκπαιδευτικά δρώμενα, καθώς η συνεργατικότητα, η δημιουργικότητα και ηκαλλιέργεια κριτικής σκέψης, συνεπικουρούμενη απότεχνολογίες αιχμής, διαμορφώνουν μία πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά.

Η εμπειρία της καθολικής εφαρμογής, σε μεγάλη κλίμακα, προγραμμάτων ψηφιακού γραμματισμού, συμβάλλει στην ανάπτυξη ικανοτήτων του 21ου αιώνα ως αποτέλεσμαΓνώσεων, Δεξιοτήτων και Αξιών, προετοιμάζοντας τους μαθητές να γίνουν Παγκόσμιοι Πολίτες με Ελληνική Ταυτότητα.

1 / 18

Please reload

  • Twitter Clean
  • Flickr Clean