NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

Our_Story.jpg
ΣΑΕΔ
ΑΣΕΔ
Δαΐς

STAY CONNECTΕD

  • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

  • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

Copyright © 2017, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou

1/1
1/1

> NEA / Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

 
 
 

Για εμάς

κάθε παιδί

​είναι μοναδικό!

ΑΠΟ ΤΟ Ι.Β. ΣΤΟ PRINCETON

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Δημήτρης Ντάρας, ένας μαθητής που άφησε το δικό του μοναδικό αποτύπωμα στο σχολείο μας. Ένα παιδί που το 2013 διεκδίκησε και κέρδισε με την αξία του πλήρη υποτροφία για την Γ’ Γυμνασίου σφραγίζοντας την επιτυχημένη του πορεία. Ένας νέος άνθρωπος που είχε τη θέληση, τη διάθεση και το όραμα να κατακτήσει την κορυφή. Και την κατέκτησε!

Ο απόφοιτος του 2017, σήμερα πρωτοετής φοιτητής στο Princeton University, ξεκίνησε να κυνηγά το όνειρό του νωρίς και με πείσμα. Ήδη από το Γυμνάσιο επέδειξε συγκροτημένη σκέψη, άνεση και εξοικείωση με θέματα της επικαιρότητας, καθώς και δεξιότητες επικοινωνίας αλλά και ήθος, χαρακτηριστικά τα οποία αντικατοπτρίζουν την εκπαιδευτική φιλοσοφία μας και αποτελούν ικανότητες του 21ου αιώνα τις οποίες το σχολείο μας καλλιεργεί με συνέπεια.

Τα μέλη της Επιτροπής Υποτροφιών, Θωμάς Αγγελόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Υποτροφιών και Αντώνης Ψύρης, Διευθυντής Γυμνασίου, θυμούνται σήμερα πως διέκριναν από την πρώτη στιγμή τη δυναμική του Δημήτρη, ο οποίος με την εξαιρετική επίδοσή του σε όλα τα κριτήρια αξιολόγησης του Προγράμματος, τους επιβεβαίωσε. Οπότε, αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη να υποστηρίξουν έμπρακτα το όνειρό του, δίνοντάς του πλήρη υποτροφία στο σχολείο μας. Ο Δημήτρης ακολούθησε άριστη ακαδημαϊκή πορεία, με αποτέλεσμα τη διατήρηση της πλήρους υποτροφίας του μέχρι και την ολοκλήρωση της φοίτησής του.

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, με βάση τις επιστημονικές του ανησυχίες και την έντονη επιθυμία του για εξέλιξη, καθώς και με την καθοδήγηση του Συμβουλευτικού Τμήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΤΕΠ) του σχολείου μας, ο Δημήτρης επέλεξε να  συνεχίσει το Λύκειο στο Τμήμα International Baccaleaureate (ΙΒ). Μέσα από τις συστηματικές συναντήσεις με τον Μέντορά του και την υποστήριξη όλων των Καθηγητών του, έθετε και ξεπερνούσε τους ετήσιους στόχους του. Ως μαθητής, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του έδωσε το σχολείο να συμμετέχει σε διαγωνισμούς, ομίλους, εθελοντικές και ερευνητικές δραστηριότητες.

Η Συντονίστρια Αγγλικών Γυμνασίου – Λυκείου, Χρυσάνθη Σωτηρίου, υπογραμμίζει ότι ο Δημήτρης ως πολύπλευρη προσωπικότητα, αναζητούσε πάντοτε τις προκλήσεις όπως αποδεικνύεται και από τις δεκάδες διακρίσεις του τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο:

E-clic: Πρώτο Παγκόσμιο Βραβείο για εργασία πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με χρήση νέων τεχνολογιών

Eικονική Επιχείρηση 2015: Με την μαθητική εταιρία “We Care” που ασχολήθηκε με την κατασκευή καινοτόμων συσκευών εντοπισμού κέρδισε Πανελλήνιο Έπαινο και υποτροφία στο θερινό σχολείο της ΑΣΟΕΕ

JA Leaders for a Day Conference: Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην  πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Παροχής Κατάρτισης Επιχειρηματικότητας Νέων, όπου διακρίθηκε για τις δεξιότητες παρουσίασης (presentation skills) που επέδειξε

CTY (Centre for Talented Youth), Πανεπιστήμιο Johns Hopkins: Βραβείο

F1 in Schools: Πανελλήνιο Βραβείο καλύτερης ιστοσελίδας με την ομάδα “DRS”

Debate: Συμμετοχές σε πανελλήνιο DSAMUN και στο διεθνές Harvard Model Congress Europe (με πλήρη υποτροφία και διάκριση ως distinguished delegate στο Senate Foreign Relations)

HuffPost TedX Weekends: Συμμετοχές

Freelancing ως web designer

Όμιλοι: Math Club, Programming Club​

 

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο: « … ο λόγος για τον οποίο πάντα θα θυμάμαι και θα εκτιμώ την ευκαιρία που μου δόθηκε να είμαι σε αυτό το σχολείο, είναι το ίδιο το σχολείο που … ενισχύει και ποτέ δεν κλείνει την πόρτα σε ιδέες, δράσεις, προγράμματα και είναι τόσο ανοιχτό και δημιουργικό…. Κι αυτό είναι κάτι που το έχω βιώσει….»

Ως μαθητής του IB, ο Δημήτρης συνέχισε με την ίδια επιμονή και συνέπεια, ενώ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τους συμμαθητές του προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις του Προγράμματος. Και όταν έφτασε η στιγμή να αναζητήσει το ιδανικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, έλαβε την απαραίτητη στήριξη και καθοδήγηση από την Έβελυν Φωτεινοπούλου, Σύμβουλο Σπουδών Πανεπιστημίων ΗΠΑ.   Η αναγνώρισή του από τα σημαντικότερα Αμερικανικά Πανεπιστήμια αποδείχτηκε με τα εξαιρετικά του αποτελέσματα.  Εκτός του ότι έγινε δεκτός σε όλα τα Πανεπιστήμια  στα οποία αιτήθηκε, έλαβε ολική (100%) υποτροφία από τα:

 

PRINCETON UNIVERSITY, NEW JERSEY, ένα από τα πανεπιστήμια της Ivy League και ένα από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

UNIVERSITY OF RICHMOND, VIRGINIA, 27ο στη λίστα με τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής σε Liberal Arts.

EMORY UNIVERSIY, ATLANTA, GEORGIA, 20ο στη λίστα με τα καλύτερα National Universities των ΗΠΑ.

 

Σήμερα σπουδάζει Βιοϊατρική στο Princeton University.  

Ο Δημήτρης μάς μεταφέρει τις πρώτες του εντυπώσεις από το νέο του περιβάλλον: «…είναι μια καταπληκτική εμπειρία το να είσαι εδώ. Μου θυμίζει λίγο το σχολείο υπό την έννοια ότι  … όλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να πετύχεις με κάθε τρόπο αν εσύ το θες…. τίποτα δεν είναι απίθανο, και πράγματι το βλέπω και στους υπόλοιπους φοιτητές, οι οποίοι έχουν όλοι μοναδικά ταλέντα…. τρομερά δημιουργικό μέρος να βρίσκεται κανείς, γιατί διαθέτει υποδομές και κοινότητα για να πραγματοποιήσεις ό,τι θα ήθελες, ακαδημαϊκό ή μη, πραγματικότητα…».

Εμείς, στο δικό του σχολείο, είμαστε περήφανοι και σίγουροι ότι θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του.  

 

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ!

  • Twitter Clean
  • Flickr Clean