> EΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

...με μια ματιά

 

Στο Προνήπιο και το Νηπιαγωγείο μας, τα παιδιά ξεκινούν τη σχολική τους πορεία με σταθερά βήματα. Έρχονται σε επαφή με την κοινωνική ζωή και τον κόσμο της μάθησης μέσα σε ένα ασφαλές και οικογενειακό περιβάλλον, μαθαίνοντας με ευχάριστο τρόπο, μέσα από παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες, και αναπτύσσοντας δημιουργικά όλες τις ικανότητες και δεξιότητες της ηλικίας τους σύμφωνα με τους δικούς τους ρυθμούς και την ωριμότητά τους.

 

Το Εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα

Το Βασικό μας Πρόγραμμα 

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Μαθησιακό Χάρτη του Εκπαιδευτικού Μοντέλου μας, οι μαθησιακοί στόχοι στο Νηπιαγωγείο προσδιορίζονται με βάση τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών αυτής της ηλικίας και με σκοπό τη σχολική τους ετοιμότητα και την κοινωνικο-συναισθηματική τους ωριμότητα.

 

Μεθοδολογίες

Εφαρμόζουμε πρωτοπόρες μεθοδολογίες που στηρίζονται στην ενεργητική, βιωματική και συνεργατική μάθηση. Δίνουμε έμφαση στη Διαθεματικότητα, επιλέγοντας ένα θέμα προς συζήτηση και επεξεργασία μέσα από πλούσιες θεματικές πηγές και αναλύοντάς το κάτω από το πρίσμα πολλών και διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων (γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά, μουσική, εικαστικά, φυσική αγωγή κλπ.). 

 

Ενισχυμένα Αγγλικά

Στο πλαίσιο του δίγλωσσου προγράμματός μας, Αγγλίδες καθηγήτριες καλλιεργούν στα παιδιά  τις γλωσσικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες και ενισχύουν την ικανότητα της κατανόησης και της αντίληψης. Όσα παιδιά έχουν τα Αγγλικά ως μητρική τους γλώσσα, ή μεγάλωσαν σε αγγλόφωνο περιβάλλον ή παρουσιάζουν ιδιαίτερη έφεση και ταχείς ρυθμούς εκμάθησης, μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα των Αγγλικών προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες.

 

Γλώσσα & Μαθηματικά

Μέσα από γλωσσικές δραστηριότητες, βοηθάμε τα παιδιά να αποκτήσουν, σύμφωνα με την ωριμότητα και τους προσωπικούς τους ρυθμούς, τις ικανότητες που θα τα βοηθήσουν στην ομαλή τους μετάβαση από την προφορική στη γραπτή επικοινωνία. Στα Μαθηματικά, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη δοκιμή και τον έλεγχο για να επιλύουν καθημερινά προβλήματα με στόχο να «μεταφράζουν» σταδιακά τα βιώματά τους σε μαθηματικές έννοιες. 

 

Στάση Ζωής

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Στάση Ζωής», σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δραστηριότητες που έχουν σχέση με την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, την οικολογία, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό, την υγιεινή διατροφή & την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Παράλληλα, ενδυναμώνουμε τα παιδιά μαθαίνοντάς τους πώς να διαχειρίζονται συναισθήματα όπως ο θυμός, η ματαίωση, η απόρριψη, η αποτυχία κλπ. μέσα από ειδικές δράσεις που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτο-εκτίμησή τους. 

Φυσική Αγωγή

Στόχος μας είναι το νήπιο να αγαπήσει την κίνηση και να αναπτύξει τις βασικές κινητικές δεξιότητες μέσα από κατάλληλα αναπτυξιακά παιχνίδια, να καλλιεργήσει δημιουργικότητα, φαντασία και πνεύμα συνεργασίας. Παράλληλα, υλοποιούμε το πρόγραμμα ABC Movement – Αξιολόγηση Κινητικού Συντονισμού σε συνεργασία με έμπειρη επιστημονική ομάδα με στόχο την παρατήρηση των παιδιών ως προς τον συντονισμό των κινήσεών τους, την έγκαιρη ανίχνευση τυχόν κινητικών δυσκολιών και τη σωστή αντιμετώπισή τους. 

 

Κολύμβηση

Το μάθημα της κολύμβησης πραγματοποιείται στο κλειστό θερμαινόμενο Κολυμβητήριο του Αθλητικού μας Κέντρου Δαΐς με στόχο τη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας, της μυϊκής δύναμης και τη διδασκαλία βασικών τεχνικών. 

 

Πρόγραμμα «Εν Σώματι» - Υγιεινή Διατροφή και Άθληση

Το Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής και Άθλησης «Εν Σώματι» που εφαρμόζουμε σε όλες τις βαθμίδες του Σχολείου μας, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα υγιεινής διατροφής, ευεξίας και άθλησης μέσα από συγκεκριμένες δράσεις για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας (ενημερωτικά έντυπα, παραστάσεις, παρακολούθηση ειδικών προγραμμάτων, αθλητικές δραστηριότητες κλπ.).

 

Μουσική & Μουσικοκινητική Αγωγή

Τα παιδιά καλλιεργούν βιωματικά τη μουσική και μουσικοκινητική τους παιδεία για να αποκτήσουν αισθητοκινητική εμπειρία. Το μάθημα αναλαμβάνει Μουσικοπαιδαγωγός και περιλαμβάνει τραγούδια, μουσικά ακούσματα και επαφή με τα κρουστά όργανα της ορχήστρας ORFF.

 

Εικαστικά

Η ελεύθερη έκφραση, η ανάπτυξη δημιουργικότητας και η απελευθέρωση της φαντασίας καλλιεργούνται μέσα από εικαστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που προάγουν την Τέχνη ως μέσο επικοινωνίας. 

 

Θεατρικό Παιχνίδι

Τα παιδιά μαθαίνουν να πειραματίζονται, να μεταμορφώνονται, να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ακόμη και να βρίσκουν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. Αναλαμβάνουν ρόλους και ευθύνες, παίρνουν αποφάσεις, συνεργάζονται και δημιουργούν. 

 

Digital Skills (Coding - Robotics)

Ως συμπληρωματικό εργαλείο της εκπαίδευσης, η Τεχνολογία εντάσσεται υποστηρικτικά στο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας με τη χρήση smart tables, iPads, ηλεκτρονικού υπολογιστή και ρομποτικής. 

 

Όμιλοι

Τα παιδιά καλλιεργούν τις κλίσεις τους ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους συμμετέχοντας σε ομίλους μαγειρικής, θεάτρου, πειραμάτων, τέχνης, επιτραπέζιων παιχνιδιών, μουσειακής αγωγής, αφήγησης παραμυθιού και video animation. 

 

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη λειτουργεί σε όλα μας τα τμήματα με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας από τις μικρές ηλικίες. 

 

Επισκέψεις & Εκδρομές

Κάθε χρόνο διοργανώνονται εξωσχολικές εξορμήσεις, μορφωτικές επισκέψεις, ψυχαγωγικές εκδρομές σε άμεση σχέση με τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τη θεματολογία που επεξεργάζονται στην τάξη. Κατά την επίσκεψη, πραγματοποιούν συγκεκριμένες βιωματικές δράσεις, ενώ με την επιστροφή τους στο σχολείο, ανακεφαλαιώνουν τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους.

Το Απογευματινό μας Πρόγραμμα

Μετά τη λήξη του Βασικού μας Προγράμματος, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες απογευματινές δραστηριότητες: Κολύμβηση, Αθλητικές Δραστηριότητες, Ρυθμική, Μουσική, Θεατρικό Εργαστήρι, Εργαστήρι Αγγλικών, Spirit of Rhythm Workshop (στα Αγγλικά), Χορός ISTD, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι στα Αγγλικά, Δημιουργική Απασχόληση.

 

Στο πλαίσιο του Απογευματινού μας Προγράμματος, προσφέρουμε μεσημεριανό φαγητό το οποίο παρασκευάζουμε καθημερινά στο σχολείο μας με αγνά υλικά και σύμφωνα με τις οδηγίες της διατροφολόγου μας.

 

Ψυχοπαιδαγωγικό Τμήμα

Στο Νηπιαγωγείο μας και σε καθημερινή βάση, η Ψυχολόγος και Ειδική Παιδαγωγός βρίσκεται στη διάθεση των γονέων για την υποστήριξη των παιδιών σε τομείς όπως η φωνολογία, ο αρθρωτικός έλεγχος και ο γραφοκινητικός έλεγχος. 

 
1080x1080_nipio-01-01.jpg

*Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων: Τα προσωπικά σας στοιχεία συλλέγονται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα με αποκλειστικό σκοπό την επικοινωνία μαζί σας με αφορμή τις εγγραφές του σχολικού έτους που σας ενδιαφέρει. Τα εκπαιδευτήρια Δούκα δε θα κάνουν χρήση των προσωπικών σας στοιχείων για άλλους σκοπούς ή σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς ή εταιρείες, εκτός αν έχουμε τη ρητή συγκατάθεσή σας. Οι ιστορίες που φιλοξενεί η σελίδα αυτή, αφορούν πραγματικές ιστορίες μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα πραγματικά ονόματα και πρόσωπα των μαθητών έχουν αντικατασταθεί με τυχαία.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και το Τμήμα Ανάπτυξης & Εγγράφων,
 θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας ή εναλλακτικά καλέστε στο:

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά!

Telephone.jpg
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School,