1/1
1/6

Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ελέγχουμε κάθε χρόνο τη φυσική κατάσταση και τη σωματική διάπλαση των μαθητών μας. Επίσης αξιολογούμε τις διατροφικές συνήθειές τους μέσω ερωτηματολογίων.

Έτσι διαπιστώσαμε από τις έρευνες που κάνουμε ότι υπάρχει ανάγκη για τη λήψη μέτρων ως προς την πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους αλλά και ως προς την αντιμετώπιση της περιορισμένης κινητικής τους δραστηριότητας.
Για το λόγο αυτό και μετά από συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες της διατροφής και της κίνησης έχουμε καθιερώσει εδώ και πέντε χρόνια την εφαρμογή του προγράμματος “Εν Σώματι”.

Στόχος του Προγράμματος είναι οι μαθητές μας να έχουν ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες και να ακολουθούν ένα δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής. Η παρέμβαση που γίνεται στο σχολείο μας είναι πολυεπίπεδη. Δηλαδή συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, τα κυλικεία, το εστιατόριο, οι γονείς και οι μαθητές. Ο στόχος κάθε χρονιάς αφορά σε όλα τα μαθήματα και τις δράσεις. Ακόμα και οι χώροι του σχολείου γεμίζουν από τα συνθήματα με τους ετήσιους στόχους.

Το “Εν Σώματι” χωρίζεται σε δύο άξονες την άσκηση και τη διατροφή, θέτοντας κάθε χρόνο αντίστοιχους στόχους.
Και για τη φετινή χρονιά, 2019-2020,  ο διατροφικός στόχος εστιάζεται στην επιλογή  λαχανικών στα γεύματά μας!
 

  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School,