1/2

*Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων: Τα προσωπικά σας στοιχεία συλλέγονται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα με αποκλειστικό σκοπό την επικοινωνία μαζί σας με αφορμή τις εγγραφές του σχολικού έτους που σας ενδιαφέρει. Τα εκπαιδευτήρια Δούκα δε θα κάνουν χρήση των προσωπικών σας στοιχείων για άλλους σκοπούς ή σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς ή εταιρείες, εκτός αν έχουμε τη ρητή συγκατάθεσή σας. Οι ιστορίες που φιλοξενεί η σελίδα αυτή, αφορούν πραγματικές ιστορίες μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα πραγματικά ονόματα και πρόσωπα των μαθητών έχουν αντικατασταθεί με τυχαία.

… με μια ματιά

 

Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, από το 2008, προσφέρουμε το πρώτο και μοναδικό ολοκληρωμένο Πρόγραμμα BTEC Foundation in Art & Design στην Ελλάδα που προετοιμάζει κατάλληλα τους σπουδαστές του σε ένα τόσο μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών αντικειμένων ώστε να εισαχθούν σε σημαντικές σχολές Art & Design της Μεγάλης Βρετανίας. Μέσα από ευέλικτα και δημιουργικά full-time και part-time προγράμματα, δίνουμε την ευκαιρία στους σπουδαστές μας του GCE και του IB, να αποκτήσουν επιπλέον πιστοποιήσεις BTEC Level 1 Award in Art & Design και BTEC Level 3 Foundation Diploma in Art and Design (QCF) από τον αναγνωρισμένο φορέα Edexcel/Pearson.

 

Οι Επιτυχίες μας στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού

 

Το Τμήμα BTEC-Foundation in Art & Design  του Σχολείου μας σημειώνει κάθε χρόνο 100% ποσοστό επιτυχίας εισαγωγής στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με το 96% των σπουδαστών μας να εισάγονται στις σχολές της πρώτης επιλογής τους. Το Πρόγραμμα υποβάλλεται σε ετήσια αξιολόγηση και λαμβάνει πιστοποίηση από το διεθνή φορέα  Pearson / EDEXCEL.

 

Στη Μεγάλη Βρετανία: Central St. Martins - UAL, UCL Slade & The Bartlett, London College of Fashion - UAL, Goldsmiths College of Art, Chelsea College of Art - UAL, University of Edinburgh, Camberwell College of Art - UAL, University for the Creative Arts (UCA), London College of Communication – UAL, Glasgow School of Art, Falmouth University, University of Bournemouth 

 

Σε Ευρώπη και Αμερική: Rhode Island School of Design – US, Parsons School of Design - NY & Paris, Σχολές Art & Design σε Ολλανδία και Ιταλία. 

 

 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του BTEC

 

Σκοποί του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της γνώσης του σύγχρονου κόσμου, η σύνδεση της σύγχρονης πρακτικής με τις ιστορικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιρροές, η ανάπτυξη διανοητικής περιέργειας, μεθόδων δημιουργικής παραγωγής, η εξερεύνηση νέων ιδεών κλπ.  Το BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα προετοιμάζει κατάλληλα για τις σχολές Art & Design της Μ. Βρετανίας με ομάδα καθηγητών εξειδικευμένων σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.  

 

Πρόγραμμα Σπουδών του Edexcel BTEC Level 3 Foundation Diploma in Art and Design (QCF)

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 στάδια: exploratory, pathway και confirmatory. Οι μαθητές θα πειραματιστούν, θα αποκτήσουν τεχνικές γνώσεις, θα εστιάσουν στο αντικείμενο που επιθυμούν και θα καταλήξουν να κάνουν την «πτυχιακή» τους εργασία παρουσιάζοντας ό,τι έχουν μάθει και δουλεύοντας πιο ανεξάρτητα. Το πρόγραμμα αποτελείται από 720 ώρες διδασκαλίας, ή αλλιώς guided-learning-hours (GLH) και από 120 credit qualifications. Το κάθε στάδιο ισούται με 40 credits. 

 

Προσφερόμενα μαθήματα

Το καινοτόμο πρόγραμμα BTEC Foundation Diploma in Art & Design (FAD) είναι το πρώτο και μoναδικό Foundation Program στην Ελλάδα που παρέχει τα ακόλουθα μαθήματα και κατευθύνσεις: Architecture, 3D Digital Design, Fine Art – Life drawing, Fashion & Textiles, Creative Writing, Glass, Photography, Film, Animation, Graphic Design & Illustration,  Metal, Historical και Contextual Studies.

ΝΕΟ: Πρόγραμμα Σπουδών του Edexcel BTEC Level 1 Art & Design!

 

Το σχολικό έτος 2020-21 εγκαινιάζουμε και το νέο μας πρόγραμμα BTEC Level 1 Art & Design

Απευθύνεται σε παιδιά από 14 - 15 ετών, που αγαπούν την Τέχνη και το Design και ονειρεύονται να σπουδάσουν σε κορυφαία Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Στόχος μας είναι να μάθουμε στα παιδιά να αποτυπώνουν δημιουργικά τις ιδέες τους, εμβαθύνοντας στην έννοια του sketchbook, να ερευνούν σε βάθος το έργο μεγάλων καλλιτεχνών, να πειραματίζονται, να καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη και να εξελίσσουν το σκίτσο και το σχέδιό τους. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν, με μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του BTEC Foundation in Art & Design, GCE Art ή του IB ART.
 

Εκτός των άλλων, οι μαθητές θα μπορέσουν να λάβουν την πιστοποίηση BTEC Level 1 Award από τον διεθνώς αναγνωρισμένο εξεταστικό φορέα Pearson/EDEXCEL. Η πιστοποίηση αυτή θα προσμετρηθεί κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του εξωτερικού.
 

Είμαστε το μόνο σχολείο στην Ελλάδα που διαθέτει αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα, λειτουργεί μόνο σε ορισμένα κολλέγια και πανεπιστήμια της Αγγλίας.
 

Το νέο μας πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, το απόγευμα, σε δύο συνεχόμενες διδακτικές ώρες, στα αγγλικά.
 

Όσα παιδιά παρακολουθούν το προπαρασκευαστικό μας τμήμα για το International Baccalaureate, το PRE-IB, στην Α’ Λυκείου, μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν το BTEC Level 1 in Art & Design  για καλύτερη προετοιμασία και προσαρμογή στις ανάγκες του IB Art, του GCE Art ή του BTEC.

 

 

Τα Ποιοτικά μας Πλεονεκτήματα

 

Portfolio Preparation 

Ένα ολοκληρωμένο Portfolio αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την εισαγωγή των σπουδαστών μας στα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Ξεκινάμε άμεσα τα βασικά βήματα -μέσω διαφορετικών ηλεκτρονικών προγραμμάτων-  για τη δημιουργία ενός Digital Portfolio τόσο μέσα στο βασικό μας πρόγραμμα όσο και στο Εντατικό Πρόγραμμα Portfolio Preparation, κάθε Σάββατο. Οι σπουδαστές, μέσα από πολλές ώρες ορθής καθοδήγησης και προσωπικής δουλειάς, μαθαίνουν να επιλέγουν και να μετατρέπουν τις καλλιτεχνικές εργασίες από τα workbooks τους σε ψηφιακή μορφή, έτσι ώστε, με τη βοήθεια του κατάλληλου λογισμικού, να παρουσιαστούν στη μορφή που απαιτεί το κάθε Πανεπιστήμιο.

 

Εντατικό Πρόγραμμα Portfolio Preparation 

Στο Εντατικό Πρόγραμμα Portfolio Preparation που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, από Οκτώβριο έως Φεβρουάριο, συμμετέχουν στο οποίο συμμετέχουν οι σπουδαστές του BTEC αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για σπουδές Masters στο Art & Design ή όσοι επαγγελματίες επιθυμούν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους.  Η διδασκαλία γίνεται εξατομικευμένα (1:1) για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου. 

 

Δωρεάν μαθήματα IELTS

Για να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους αλλά και τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα, oi σπουδαστές μας του BTEC έχουν δωρεάν μαθήματα για την κατάκτηση της πιστοποίησης IELTS.

 

Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες

Περίπου μια φορά το μήνα οι καθηγητές οργανώνουν περίπατο σε μουσείο, έκθεση ζωγραφικής, ή σχεδιαστική επίσκεψη. Αυτό προωθεί τα σχέδιά των σπουδαστών μας, ανοίγει τους ορίζοντές τους και τους εισάγει στα Αθηναϊκά δρώμενα τέχνης.  

 

Επίσημο Εξεταστικό Κέντρο Edexcel-Pearson

Για περισσότερο από 25 χρόνια αποτελούμε επίσημο εξεταστικό κέντρο του φορέα Edexcel-Pearson, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μαθητές να διαγωνίζονται σε οικείο περιβάλλον.

 

University Placement

Προσφέρουμε σε κάθε υποψήφιο σπουδαστή εξατομικευμένη υποστήριξη

στη διαδικασία αιτήσεων σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού από εξειδικευμένους συνεργάτες μας.

 

Εγγραφές

 

Απαραίτητες προϋποθέσεις

Για την εγγραφή στο ετήσιο Full-Time  πρόγραμμα του BTEC Foundation Art & Design οι υποψήφιοι πρέπει: 

 

 • Να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους 

 • Να έχουν αποκτήσει Απολυτήριο ή δίπλωμα ΙΒ ή 2 GCE A-levels ή να έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης

 • Να έχουν λάβει ή να λάβουν μέχρι το τέλος τους προγράμματος: GCSE grade C ή βαθμό IELTS τουλάχιστον 6.0.

 

Για την εγγραφή στο Part-Time πρόγραμμα οι υποψήφιοι πρέπει: 

 • Να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος ηλικίας όταν ξεκινούν

 • Να έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης

 • Να έχουν λάβει ή να λάβουν μέχρι το τέλος τους προγράμματος: GCSE grade C ή βαθμό IELTS τουλάχιστον 6.0.

 

Διαδικασία Εγγραφής

 • Συμπλήρωση αίτησης μέχρι τις 15 Μαΐου.

 • Φωτογραφίες ή φωτοαντίγραφα δουλειάς υποψηφίων (4 σελίδες)

 • Αξιολόγηση των αιτήσεων

 • Ενδεχόμενη συνέντευξη

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και η Υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Κατερίνα Τραγά θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας ή εναλλακτικά καλέστε στο:

_

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά!

 • Twitter Clean
 • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School,