https://economu.wordpress.com/

 

«Μου αρέσει πολύ. Οι καθηγητές μου, στα διαδικτυακά μαθήματα, με κάνουν να νιώθω σαν να είναι οι προσωπικοί μου δάσκαλοι», παραδέχεται μια μαθήτρια.  «Οι μαθητές συζητούμε με τον δάσκαλό μας, ανταλλάσσουμε υλικό, ολοκληρώνουμε και παρουσιάζουμε τις εργασίες μας και συναντιόμαστε σε εικονικές αίθουσες συνεδριάσεων».

Η αμεσότητα, παρά τον φυσικό διαχωρισμό που θέτει η απόσταση ενός διαδικτυακού περιβάλλοντος, δίνει στους μαθητές μια αίσθηση ελευθερίας και «διευρυμένου ορίζοντα» που δεν υπάρχει πάντα σε μια τυπική παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας.
 

Η ελευθερία της έκφρασης που μερικοί μαθητές βρίσκουν στη «σύγχρονη» διαδικτυακή σύνδεση, μπορεί να φανερώσει ταλέντα που περνάνε απαρατήρητα στην τυπική αίθουσα.

«Έχουμε εντοπίσει προικισμένους μαθητές στην ψηφιακή μας τάξη», εξηγεί η Linda Pittenger, διευθύντρια  Εικονικής Μάθησης στα Κεντρικά Εικονικά Σχολεία του...

Πρόσφατα σας στείλαμε οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξ αποστάσεως μαθημάτων μας. Με πολλή χαρά διαπιστώνουμε ότι τόσο τα παιδιά, όσο και εσείς, οι γονείς, τις τηρείτε, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών διδασκαλίας.

Οι προτάσεις που ακολουθούν, έρχονται να συμπληρώσουν τις δικές μας. Κάποιες τις έχετε ήδη υιοθετήσει, κάποιες άλλες ίσως όχι. Εμείς, πάντως, από την πλευρά μας, νομίζουμε ότι θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.

Καθιερώστε συνήθειες

Καλό θα ήταν να καθιερώσετε, σε συνεργασία με τα παιδιά σας, καθημερινές συνήθειες, όπως συγκεκριμένες ώρες για τις σχολικές τους εργασίες. Η «ρουτίνα» είναι πολύ σημαντική στην καθημερινότητα των παιδιών και τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια. Σας συνιστούμε να διατηρείτε κανονικό ωράριο ύπνου για τα μικρότερα παιδιά και να προτρέπετε και τα μεγαλύτερα να κάνουν το ίδιο. Τα παιδιά πρέπει να είναι σωματικά δραστήρια και να κάνουν περιο...

Η Ψυχολόγος-Λογοθεραπεύτρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Έφη Νικολοπούλου μάς εξηγεί πώς μπορούμε όλοι μας να διαχειριστούμε όσα έχουν προκύψει από αυτή τη νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και δεν είναι μόνον οι ενήλικες, και συγκεκριμένα οι γονείς, που χρειάζονται μηχανισμούς αντίδρασης αλλά κυρίως τα παιδιά, όλων των ηλικιών, που έχουν ξαφνικά εγκλωβιστεί σε μία νέα πραγματικότητα, για την οποία έχουν συγκεχυμένες και συχνά, τρομακτικές πληροφορίες.
 

Σίγουρα τα παιδιά και οι έφηβοι δεν κινδυνεύουν τόσο από τον κορωνοϊό όσο από τις ψυχοσυναισθηματικές του επιπτώσεις, οι οποίες τους προξενούν άγχος και αγωνία. Από το ίδιο άγχος όμως, και την ίδια αγωνία πρέπει να ανταπεξέλθουν και οι γονείς τους, έτσι ώστε να φροντίσουν με τη σειρά τους, να καθησυχάσουν τα παιδιά τους, φροντίζοντας παράλληλα να μη διαταράσσουν την καθημερινότητα του σπιτιού και τις συνήθειες του παιδιού.

 Πολλοί γονείς αναφέρ...

27/03/2020

Σε μία περίοδο με καινούρια δεδομένα, με την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπάιδευσης, τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι εύκολο για τους μαθητές να αποδιοργανωθούν και να χάσουν τη συνέχεια στη μελέτη τους.

Και εδώ αρχίζει να τίθεται ένα βασικό πρόβλημα: Πώς, μπορούν τα παιδιά να οργανώσουν σωστά το χρόνο τους και να συγκεντρωθούν στη μελέτη τους, ώστε να διαβάσουν και να μη "χαθούν" στις ατελείωτες ώρες χαλάρωσης που εμφανίζονται μπροστά τους;
 

Υπάρχει μια μαγική λέξη που την λέμε πολλές φορές …ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!
 

Πράγματι, με τον σωστό προγραμματισμό θα μπορέσουν και να ξεκουραστουν και να μελετήσουν και να ανταποκριθούν στις εργασίες που τους ζητάνε οι καθηγητές τους.

Ακολουθούν ορισμένα ενδιαφέροντα και ενδεχομένως βοηθητικά tips προς τα αγαπημένα μας παιδιά!

- Προσπαθήστε να ξυπνάτε μια λογική και την ίδια, κάθε ημέρα, ώρα το πρωί


- Ορίστε μία ζώνη μελέτης 2 περίπου ωρών το πρωί και το απόγευμ...

Όπως λέει o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «η παραμονή στο σπίτι για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πρόκληση για να παραμείνουμε σωματικά δραστήριοι».  Ο καθιστικός τρόπος ζωής και τα χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, την ευεξία και την ποιότητα ζωής μας. Ο αυτοπεριορισμός στο σπίτι μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόσθετο άγχος και να προκαλέσει την ψυχική μας υγεία.  Η φυσική δραστηριότητα και οι τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε ήρεμοι και να συνεχίσουμε να προστατεύουμε την υγεία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία προτείνουν τουλάχιστον 60 λεπτά άσκησης (με μέτρια προς έντονη ένταση) την ημέρα για όλα τα παιδιά άνω των δύο ετών, τονίζοντας ιδιαίτερα...

Παιδιά και έφηβοι δεν περιλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου όσον αφορά στη σωματική τους υγεία αλλά αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου όσον αφορά στην ψυχοσυναισθηματική τους υγεία.
 

Βασικό μας μέλημα είναι να μην μεταδώσουμε στα παιδιά τους φόβους μας αλλά να τα ενημερώσουμε και να απαντήσουμε χωρίς δισταγμό στα ερωτήματα και στις απορίες τους. Παραμένουμε ψύχραιμοι και με ήρεμο τόνο φωνής, ενημερώνουμε ότι όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί μέτρο πρόληψης και σχετίζεται με την ασφάλεια όλων μας.
 

Συμβουλές για τη διαχείριση της κατάστασης:

 • Ξεκινάμε χωρίς δισταγμό τη συζήτηση και τα ενθαρρύνουμε να μας πουν τι γνωρίζουν για το θέμα, ώστε να εξηγήσουμε παραθέτοντας πραγματικά στοιχεία χωρίς υπερβολές. Δεν ελαχιστοποιούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης ούτε όμως τα τρομάζουμε.
   

 • Μιλάμε ανάλογα με την ηλικία και την ωριμότητά τους.
   

 • Ακούμε με ενσυναίσθηση τα συναισθήματά τους...

Please reload

Featured Posts
Please reload

Recent Posts
Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
 • Twitter Clean
 • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

LogoSC2020-02.png
ΣΑΕΔ
ΑΣΕΔ
Δαΐς
Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

STAY CONNECTΕD

 • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

 • Twitter - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

 • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou