NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

Our_Story.jpg
ΣΑΕΔ
ΑΣΕΔ

STAY CONNECTΕD

  • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

  • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

Δαΐς

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

Copyright © 2017, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou

1/3
1/1

Δημιουργικό

Ευχάριστο

Χρήσιμο

Αποτελεσματικό

> ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ / ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Βιβλιοθήκη μας, με το πλούσιο υλικό (ψηφιακό και μη) εμπλουτίζει τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες σε όλες τις βαθμίδες του Σχολείου μας.

Οργανωμένες επισκέψεις στη Βιβλιοθήκη πραγματοποιούν όλοι οι μαθητές τόσο για να εξοικειωθούν με τον σύγχρονο τρόπο βιβλιοθηκονομίας όσο και για να συλλέξουν χρήσιμο υλικό για τις διαθεματικές και άλλες εργασίες τους όχι μόνον από τα βιβλία αλλά και από τα εξειδικευμένα περιοδικά στα οποία είμαστε συνδρομητές. 

Παράλληλα, στη Βιβλιοθήκη διοργανώνονται ομιλίες συγγραφέων, παρουσιάσεις βιβλίων από παιδιά και εκδοτικούς οίκους, εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας, διαγωνισμοί κλπ.

Καινοτομούμε

στοχεύοντας

στην Αριστεία

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ... ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

Ο κόσμος μεταβάλλεται διαρκώς. Τα πάντα αλλάζουν για όλους. Οι προκλήσεις είναι πιεστικές: η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή, η δημογραφική μετάβαση, η μετανάστευση, η ανισότητα, και η πίεση στα δημόσια οικονομικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα οικολογικό χρέος που επηρεάζει τα πάντα. Εμείς θα είμαστε θύματα αυτής της αλλαγής ή ... θα αποφασίσουμε να Αλλάξουμε Σελίδα; “
 

Αυτή ήταν η αφορμή, η πρώτη σκέψη που οδήγησε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στον σχεδιασμό του νέου της εκπαιδευτικού προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα” το οποίο πραγματεύεται δράσεις βασισμένες στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Όμως, αποδείχθηκε πως ο κόσμος μεταβάλλεται ταχύτερα από αυτό που νομίζουμε και ο άγνωστος, μέχρι τώρα, κορονοϊός “επισκέφθηκε” την χώρα μας, προτού καν οι βιβλιοθήκες - Mέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών προλάβουν να “μελετήσουν” την 1η Σελίδα αυτού του βιβλίου.
 

Φαίνεται πως οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης βρέθηκαν στο προσκήνιο με τρόπο που κανείς δεν τον περίμενε και αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη μάχεται για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία. Η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών κρίνεται απαραίτητη. Τα αποτελέσματα αυτών αποδεικνύονται άμεσα σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της υγείας των ανθρώπων ενώ ταυτόχρονα εντοπίζονται παράπλευρα οφέλη που λειτουργούν ευεργετικά για τον πλανήτη.
 

Έτσι, όλοι #menoumespiti, μικροί και μεγάλοι, στις πόλεις και στα χωριά και εκμεταλλευόμαστε τις προσωπικές και οικογενειακές μας συλλογές-βιβλιοθήκες. Ο χρόνος διαστέλλεται… η καθημερινότητα αλλάζει… η μοναξιά επιδεινώνεται… οι σκέψεις και τα συναισθήματα πολλαπλασιάζονται… Άραγε, μπορούμε να “Αλλάξουμε Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη↔ στο σπίτι”;
 

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (EBE) παραμένει και επιμένει στον στόχο της, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους να Αλλάξουν Σελίδα σε θέματα όπως η φτώχεια, η πείνα, η υγεία, η εκπαίδευση, η ισότητα, η ενέργεια, η ανάπτυξη, το κλίμα, η ειρήνη, η δικαιοσύνη ακόμα και αν εκείνοι παραμένουν στο σπίτι.
 

Η σχέση μεταξύ βιβλιοθήκης και σπιτιού είναι αμφίδρομη καθώς αναφερόμαστε σε ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε στη βιβλιοθήκη όμως λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα αυτές τις μέρες “μεταφέρεται” προσωρινά στο σπίτι. Η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων της βιβλιοθήκης και των μελών της δεν σταματά ποτέ, αντιθέτως ενισχύεται και δυναμώνει με τέτοιες δράσεις.

Πρόκειται για δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με επίκεντρο πάντα το βιβλίο, τις οποίες οι μικροί μας φίλοι (και όχι μόνο) θα μπορούν να τις υλοποιούν στο σπίτι. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων, οι όμορφες δημιουργίες τους θα μπορούν να αποστέλλονται στην βιβλιοθήκη του σχολείου  και από εκεί να “ταξιδέψουν” σε ολόκληρη τη χώρα με την πολύτιμη βοήθεια των social media της ΕΒΕ , των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και του Αθλητικού -Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς.

ΑΛΛΑZΩ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΑΪΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΒΕ

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον κόσμο! Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ένα μέλλον, όπου ο σεβασμός για τους συνανθρώπους μας , η αλληλεγγύη και η συνεργασία χωρίς διακρίσεις θα ανοίξουν μια νέα σελίδα για τον πλανήτη μας.

Ένας για όλους και όλοι για έναν! Αυτό είναι το μήνυμα στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’ΑλλάZω Σελίδα’’ το οποίο διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.  Μια σειρά εργαστηρίων ξεκινάει σε λίγες μέρες σε χώρους των Βιβλιοθηκών όλης της χώρας και εμπνέεται από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης,  έργο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και απευθύνεται στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών με τον συντονισμό της ΕΒΕ. Το κορυφαίο, πολυαναμενόμενο γεγονός του προγράμματος θα είναι η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2020.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος , η Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτήρια Δούκα – Πολιτιστικό - Αθλητικό Δαΐς και οι υπόλοιποι Οργανισμοί –  Μέλη του Δικτύου συντονίζουν την Πανελλήνια δράση τους μέσα από την ιστοσελίδα  https://network.nlg.gr  

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ & ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το Αθλητικό & Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς συμμετέχουν στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που έχει σκοπό να βοηθήσει τις ακαδημαϊκές, ερευνητικές, δημόσιες, δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινό τους.

 

Στο πλαίσιο αυτό, που βασίζεται στην ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσης και επικοινωνίας ανάμεσα στις βιβλιοθήκες, θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά προγράμματα, πανελλήνιες και διεθνείς δράσεις καθώς και ενημερώσεις στις βιβλιοθήκες-μέλη του. Επίσης, θα δημιουργηθούν κοινοί κατάλογοι και μέσα από κατάλληλες ενέργειες, οι βιβλιοθήκες να βρεθούν στο επίκεντρο κάθε κοινότητας. Τέλος, το Δίκτυο, με την κατάρτιση ολοκληρωμένων προγραμμάτων, πρόκειται να διεκδικήσει με αξιώσεις συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα.

 

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ανταποκρινόμενη στο σημαίνοντα ρόλο της, έχει εισέλθει δυναμικά σε μία νέα ψηφιακή εποχή, προσφέροντας στους χρήστες πρόσβαση σε δεκάδες ηλεκτρονικές πηγές που αριθμούν πάνω από 200 εκατομμύρια ηλεκτρονικά τεκμήρια. Η πρόσκτηση νέων ηλεκτρονικών πηγών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) εμπλουτίζει την ήδη υπάρχουσα συλλογή των ηλεκτρονικών πηγών, που προσφέρονται μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ). Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται τόσο οι βιβλιοθήκες όσο και η ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, ενώ στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών της ΕΒΕ συνεχίζεται η διαδικασία πρόσκτησης νέων ηλεκτρονικών πηγών.

 

Οι προσκτήσεις των ηλεκτρονικών πηγών υλοποιήθηκαν αφενός με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αφετέρου με την έκτακτη επιχορήγηση του Ελληνικού Κράτους, στο πλαίσιο του έργου μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

 

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το Αθλητικό & Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς ευχαριστούν ιδιαίτερα το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών διότι με την ένταξή τους σε αυτό, έχουν εξασφαλίσει δωρεάν πρόσβαση στα παραπάνω ηλεκτρονικά τεκμήρια χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλουν οποιαδήποτε συνδρομή.

 

Παράλληλα, το Αθλητικό & Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς ευχαριστεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διότι, κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων τους, δημιουργήθηκαν οι βάσεις για γόνιμη επικοινωνίας γύρω από αθλητικά και πολιτιστικά θέματα.

  • Twitter Clean
  • Flickr Clean