1/1
1/1

> ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗART & DESIGN

Γνώσεις

Δεξιότητες

Αξίες

… με μια ματιά

 

Το Τμήμα Art & Design δημιουργήθηκε με σκοπό να ενισχύσει όλα τα μαθήματα εικαστικών, καλλιτεχνικών και design που λειτουργούν στο σχολείο: από το Νηπιαγωγείο μέχρι το IB, το GCE, το BTEC Foundation in Art & Design καθώς και το τμήμα προετοιμασίας Portfolio για τις σπουδές στο εξωτερικό. Όλοι οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με διάφορες τεχνικές και υλικά έτσι ώστε να κατανοήσουν το σημαντικό και ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η τέχνη και το design σε αυτήν την έντονα οπτικοποιημένη εποχή.  Παράλληλα, ανακαλύπτουν ικανότητες και ταλέντα τα οποία αναδεικνύουν μέσα από αυτά τα ειδικά μαθήματα. Έτσι λοιπόν, καλλιεργούμε τη θεωρητική γνώση εστιάζοντας παράλληλα, στην προσωπική έκφραση και την υλοποίηση μιας καλλιτεχνικής εργασίας, αποσκοπώντας στην κριτική αναλυτική σκέψη και την κατανόηση του διεθνούς εικαστικού περιβάλλοντος. 

 

Το πρόγραμμα του Art & Design στο Σχολείο μας

 

Το ολοκληρωμένο μας πρόγραμμα Art & Design περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες και συγκεκριμένα:

  • Το τμήμα Junior Artists του Νηπιαγωγείου μας, πραγματοποιείται στα αγγλικά, στο πλαίσιο των Απογευματινών μας Προγραμμάτων όπου τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας με καινοτόμα υλικά. 

  • Στο Δημοτικό, στο μάθημα των Εικαστικών, τα παιδιά δουλεύουν σε 3D με πηλό, σύρμα και papier mâché, γνωρίζουν το έργο πολλών καλλιτεχνών και μαθαίνουν ότι δεν υπάρχει «σωστό ή λάθος» στην τέχνη.

  • Στο Γυμνάσιο ασχολούνται με θέματα όπως Ιστορία της Τέχνης και της Φωτογραφίας, Graffiti, Animation, Τεχνολογία στην Τέχνη, comic design, κλπ. 

  • Στο IB και το GCE, οι σπουδαστές παρακολουθούν μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης για να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε βάθος και πειραματίζονται με ποικιλία μέσων και υλικών. 

  • Στο ΒΤΕC Foundation in Art & Design, οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εξειδικευμένα Εργαστήρια από καταξιωμένους καθηγητές στον χώρο των τεχνών και δημιουργούν το portfolio τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γιατί για

εμάς, κάθε

παιδί είναι

μοναδικό!

  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School,