1/1

> ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Ο Κωνσταντίνος Ι. Δούκας μιλάει στο Πρώτο Θέμα  για τη νέα πραγματικότητα της Τηλεκπαίδευσης στη χώρα μας και για την καινοτόμο εφαρμογή της -  από το 2005 - στο #DikomouSxoleio . Αναλύει τους παράγοντες που διασφαλίζουν την επιτυχημένη εφαρμογή και ανάδειξη της σε απαραίτητο μαθησιακό εργαλείο· Επισημαίνει την αναγκαιότητα διαρκούς ενημέρωσης και συνεργασίας Σχολείου και Οικογένειας· Υπογραμμίζει τα οφέλη που τελικά αποκομίζουν οι μαθητές, εν μέσω μίας κρίσιμης και απροσδόκητης συγκυρίας. Και μας προτρέπει: "Ονειρευτείτε το Αδύνατο και κάντε το, Δυνατό."

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ SAT - ΑΚΥΡΩΣΗ

SAT EXAMS: 57802: DOUKAS SCHOOL

Οι εξετάσεις SAT που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου2020 δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω του συνεχιζόμενου lockdown.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 

Διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ορίζοντα της εκπαίδευσης; 
Μπορεί, πλέον, ο συνδυασμός των τεχνολογιών με την υποστήριξη σύγχρονων μεθοδολογιών, όχι μόνο να εξυπηρετήσει την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά να την προσαρμόσει και να την εξελίξει; Μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και επιχειρηματολογία. 
Περισσότερα...

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι εικονικές  διαδικτυακές «αίθουσες» διδασκαλίας επαναπροσδιορίζουν την οπτική μας για την εκπαίδευση; Ο Βασίλης Οικονόμου εξετάζει και αποδομεί 4+1 μύθους για τη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας μέσω διαδικτύου.

Περισσότερα...

aDvent CalenDar + Digital #DoukasBazaar2020 

01 - 24.12.2020: Το #DikomouSxoleio δεν μετράει τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα· Κάνει τις ημέρες να *μετράνε* & να *περνάνε* D-ημιουργικά, Ευχάριστα, Χρήσιμα!  Πώς; Με ένα e-μερολόγιο, που με 25 διαφορετικές δράσεις, προτάσεις, ιστορίες , μελωδίες, θα μας βάλει όλους, σε ένα μαγικό, γιορτινό κόσμο! Κι *ασφαλώς* με το #DoukasBazaar2020, από τον Αθλητικό Σύλλογο των Εκπαιδευτηρίων μας| ΑΣΕΔ, που, φέτος, γίνεται
D-ιαδικτυακά και στηρίζει την Ένωση "Μαζί για το Παιδί"!

#XmasEveryday στο Blog & στο Facebook Event 

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 

Στόχος του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και η βαθύτερη γνώση των ιστορικών γεγονότων.
Σε αυτό το πλαίσιο, μαθητές του Γυμνασίου μας συμμετείχαν σε δύο διαδικτυακές συναντήσεις με  καταξιωμένες συγγραφείς

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η Ιστορικός και Συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση ενημέρωσε μαθητές  για  τα ιστορικά πρόσωπα που έζησαν και έδρασαν λίγα χρόνια πριν τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Τα παιδιά (Γ' Γυμνασίου) απόλαυσαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την προσκεκλημένη μας, έθεσαν τα ερωτήματά τους και διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία της.  (Διδάσκουσα: Σταμάτη Χριστίνα)
Στη συνέχεια, μαθητές της Β Γυμνασίου μοιράστηκαν με τη συγγραφέα Λίνα Λυχναρά  τα μυστικά του εφηβικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Η εισήγησή της αποτέλεσε την έναρξη ενός παιχνιδιού μυστηρίου μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι χωρισμένοι σε ομάδες, κλήθηκαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες, να στοιχειοθετήσουν την ιστορία μυστηρίου και να τη συνεχίσουν έως το τέλος. Ένα συλλογικό διαδραστικό παιχνίδι που απαιτεί φαντασία, παρατηρητικότητα, συνδυαστική σκέψη και καλή συνεργασία! 
(Διδάσκουσα: Μερκούρη Αθηνά)

39ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ / 67ος ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «Europe at School»

Ακόμη μία επιτυχία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, στο πλαίσιο του 39ου Πανελληνίου/ 67ος Πανευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων.  Με γενικό θέμα "Διαδρομές Πολιτισμού", οι διαγωνιζόμενοι μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικών Σχολείων, όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων κλήθηκαν να συμμετάσχουν είτε με γραπτή είτε με καλλιτεχνική  εργασία. Από το Γυμνάσιό μας, υπό την επίβλεψη των Καθηγητών,
Θ. Χρυσικού & Ε. Κρυφού, διακρίθηκαν οι: Γεωργίου Κωνσταντίνος, Καλούδης Φίλιππος & Μέξη Ελεάννα. Από το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας διακρίθηκε ο Γεωργίου Παναγιώτης, με Υπεύθυνη Καθηγήτρια τη Φιλόλογο, Σ. Χαδιάρη.

CovidHelpline_800800-01.jpg
.jpg
Ημερολόγιο 2020 Τεχνητή Νοημοσύνη.jpg
Επιτυχίες - Διακρίσεις 2019-2020.jpg
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School,