1/1

> ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

MICROSOFT SHOWCASE SCHOOL 2020-2021

Τα Εκπαιδευτήριά μας, 1 από τα 325 Σχολεία παγκοσμίως & 1 από τα 3 στην Ελλάδα,  αναδεικνύονται - για άλλη μία χρονιά- - ως Σχολείο Πρότυπο| Showcase School από τη Microsoft, στο πλαίσιο του προγράμματος "Partners in Learning". Η επιβράβευση αυτή αποτελεί και την αναγνώριση τόσο των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζουμε για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και την παροχή μιας προσωποποιημένης εκπαίδευσης. Είμαστε ένα από τα επίλεκτα σχολεία που αποτελούν διεθνές σημείο αναφοράς για τα εκπαιδευτικά δρώμενα, καθώς η συνεργατικότητα, η δημιουργικότητα και η καλλιέργεια κριτικής σκέψης, συνεπικουρούμενη από τεχνολογίες αιχμής, διαμορφώνουν μία πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά.

Η ΕΛΕΝΗ Ι. ΔΟΥΚΑ, ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS HELLAS

Ο Πρόεδρος, Πρέσβυς ε.τ., Διονύσιος Κοδέλλας 
και το Διοικητικό Συμβούλιο των Special Olympics Hellas απένειμαν στη Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Σχολείου μας,
Ελένη Ι. Δούκα, τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους.
Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς και πολύτιμης συνεισφοράς των Εκπαιδευτηρίων μας στην απρόσκοπτη συνέχεια του έργου των Special Olympics Hellas.

Αποτελεί, όμως και αδιαμφισβήτητο τεκμήριο μίας έμπρακτης προσωπικής στάσης αγάπης, εμπιστοσύνης και ανιδιοτελούς προσφοράς. Κι ακόμη μία συλλογική "Στάση Ζωής" που αφορά σε όλο τον Οργανισμό μας. Ένα παράδειγμα προς μίμηση.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 

Διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ορίζοντα της εκπαίδευσης; 
Μπορεί, πλέον, ο συνδυασμός των τεχνολογιών με την υποστήριξη σύγχρονων μεθοδολογιών, όχι μόνο να εξυπηρετήσει την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά να την προσαρμόσει και να την εξελίξει; Μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και επιχειρηματολογία. 
Περισσότερα...

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι εικονικές  διαδικτυακές «αίθουσες» διδασκαλίας επαναπροσδιορίζουν την οπτική μας για την εκπαίδευση; Ο Βασίλης Οικονόμου εξετάζει και αποδομεί 4+1 μύθους για τη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας μέσω διαδικτύου.

Περισσότερα...

ART & DESIGN @DoukaSchool
ΝΕΟ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

Τα Εκπαιδευτήριά μας, το σχολικό έτος 2020-21, εγκαινιάζουν το νέο τους πρόγραμμα BTEC Level 1 Art & Design και αποτελούν το μόνο σχολείο στην Ελλάδα που θα το προσφέρει. 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 14 - 15 ετών, που αγαπούν την Τέχνη και το Design και ονειρεύονται να σπουδάσουν σε κορυφαία Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ενώ παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο εξεταστικό φορέα Pearson/EDEXCEL.
Περισσότερα...

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ
ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Στο Σχολείο μας, για 8η χρονιά, συγκεντρώνουμε πλαστικά καπάκια, συνεχίζοντας τη συνεργασία μας με το Σύλλογο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Νομού  Πέλλας
Πρόκειται για μία σημαντική δράση, που διατρέχει όλες τις Βαθμίδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ και αφορά τόσο στον εθελοντισμό όσο και  στο περιβάλλον.
Έργο του Συλλόγου είναι η παράδοση  του υλικού σε εργοστάσιο ανακύκλωσης με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια.  Κατόπιν, αυτά προσφέρονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

23o ΣΥΝΕΔΡΙΟ DSAMUN:
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ & ΔΙΕΘΝΩΣ  

Η ομάδα Model United Nations (MUN) του Σχολείου μας συμμετείχε στο 23ο Συνέδριο DSAMUN που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά , 16-18 Οκτωβρίου.
9 μαθητές του Σχολείου μας εκπροσώπησαν τη Ρωσία και την Ινδονησία σε 6 επιτροπές, ως κύριοι εισηγητές των σχεδίων ψηφίσματός τους, με δομημένες αναλύσεις και ομιλίες για  καίρια πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά θέματα.

Οι μαθητές - διπλωμάτες, που με εξαιρετική επιτυχία έλαβαν μέρος στη διεθνή αυτή πρωτοβουλία, είναι: ΡΩΣΣΙΑ
Πολιτική: Μελίνα Τσίληρα - Πρέσβης
Αφοπλισμού: Έλενα Καλέργη
Κοινωνική και Ανθρωπιστική: Ηλέκτρα Μπαμπίχα - Νίνου
Κοινωνική & Οικονομικών: Αλέξανδρος Καραγιάννης 
Ειδικής Επιτροπής: Λία Συρίγου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Νικόλαος Κωνσταντίνου 

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Πολιτική: Τζίνα Παγκούτσου - Πρέσβης
Αφοπλισμού: Γιώργος Αποστολίδης

Συμβούλιο Ασφαλείας: Λήδα Λερού

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2020

Με αφορμή την 75η αυτή Ημέρα, όλοι εμείς είπαμε ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ένα πρωινό αφιερωμένο στην Υγεία & την Ευεξία! Άξονάς μας η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μηδενικής πείνας έως το 2030, όπως ορίζει ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων. Αλλά ακόμη και η ενεργητική΄ δραστηριοποίηση για να αγγίξουμε τον Dικό μας, φετινό, ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ  στόχο: Να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας την κατανάλωση ενός ποιοτικού πρωινού γεύματος.  

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες βιωματικές δράσεις για την υποστήριξη και, ασφαλώς, για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών.

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: FOOD AWARE

To Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης αποτελεί σημαντικό τομέα διεθνούς δραστηριοποίησής του Σχολείου μας. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, οργανώνει συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών επισκέπτεται πρότυπους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ εκπονεί έρευνες για εκπαιδευτικές καινοτομίες. Σε αυτό το πλαίσιο, τα Εκπαιδευτήριά μας, συμμετέχουν και συντονίζουν το ευρωπαϊκό Erasmus+ έργο FOOD AWARE.
Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα διατροφής, βιώσιμης ανάπτυξης, τοπικής παραγωγής, αλλά και σπατάλης τροφίμων.
Βρείτε ΕΔΩ  το υλικό που έχει δημιουργηθεί, κατά τις εργασίες υλοποίησης του Προγράμματος και περιλαμβάνει posters, comics και σχετικά  activity sheets.

CovidHelpline_800800-01.jpg
.jpg
Ημερολόγιο 2020 Τεχνητή Νοημοσύνη.jpg
Επιτυχίες & Διακρίσεις 2018-2019.jpg
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

LogoSC2020-02.png
ΣΑΕΔ
ΑΣΕΔ
Δαΐς
Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

STAY CONNECTΕD

  • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

  • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής