1/1

> ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

MICROSOFT SHOWCASE SCHOOL 2020-2021

Τα Εκπαιδευτήριά μας, 1 από τα 325 Σχολεία παγκοσμίως & 1 από τα 3 στην Ελλάδα,  αναδεικνύονται - για άλλη μία χρονιά- - ως Σχολείο Πρότυπο| Showcase School από τη Microsoft, στο πλαίσιο του προγράμματος "Partners in Learning". Η επιβράβευση αυτή αποτελεί και την αναγνώριση τόσο των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζουμε για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και την παροχή μιας προσωποποιημένης εκπαίδευσης. Είμαστε ένα από τα επίλεκτα σχολεία που αποτελούν διεθνές σημείο αναφοράς για τα εκπαιδευτικά δρώμενα, καθώς η συνεργατικότητα, η δημιουργικότητα και η καλλιέργεια κριτικής σκέψης, συνεπικουρούμενη από τεχνολογίες αιχμής, διαμορφώνουν μία πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 

Διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ορίζοντα της εκπαίδευσης; 
Μπορεί, πλέον, ο συνδυασμός των τεχνολογιών με την υποστήριξη σύγχρονων μεθοδολογιών, όχι μόνο να εξυπηρετήσει την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά να την προσαρμόσει και να την εξελίξει; Μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και επιχειρηματολογία. 
Περισσότερα...

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι εικονικές  διαδικτυακές «αίθουσες» διδασκαλίας επαναπροσδιορίζουν την οπτική μας για την εκπαίδευση; Ο Βασίλης Οικονόμου εξετάζει και αποδομεί 4+1 μύθους για τη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας μέσω διαδικτύου.

Περισσότερα...

ART & DESIGN @DoukaSchool
ΝΕΟ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

Τα Εκπαιδευτήριά μας, το σχολικό έτος 2020-21, εγκαινιάζουν το νέο τους πρόγραμμα BTEC Level 1 Art & Design και αποτελούν το μόνο σχολείο στην Ελλάδα που θα το προσφέρει. 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 14 - 15 ετών, που αγαπούν την Τέχνη και το Design και ονειρεύονται να σπουδάσουν σε κορυφαία Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ενώ παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο εξεταστικό φορέα Pearson/EDEXCEL.
Περισσότερα...

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Ο Κωνσταντίνος Ι. Δούκας μιλάει στο Πρώτο Θέμα  για τη νέα πραγματικότητα της Τηλεκπαίδευσης στη χώρα μας και για την καινοτόμο εφαρμογή της -  από το 2005 - στο #DikomouSxoleio . Αναλύει τους παράγοντες που διασφαλίζουν την επιτυχημένη εφαρμογή και ανάδειξη της σε απαραίτητο μαθησιακό εργαλείο· Επισημαίνει την αναγκαιότητα διαρκούς ενημέρωσης και συνεργασίας Σχολείου και Οικογένειας· Υπογραμμίζει τα οφέλη που τελικά αποκομίζουν οι μαθητές, εν μέσω μίας κρίσιμης και απροσδόκητης συγκυρίας. Και μας προτρέπει: "Ονειρευτείτε το Αδύνατο και κάντε το, Δυνατό."

UNLEARN TO RELEARN!
ΤΟ SingularityU Greece Summit 2020 ΜΑΣ ΠΡΟ(Σ)ΚΑΛΕΙ!

2020· Η Στιγμή της Αλλαγής! Σε μία ιστορική συγκυρία, η πρωτοβουλία  Singularity U Greece Summit επέστρεψε με ένα καινοτόμο, διαδραστικό διήμερο Συνέδριο! Και με βασικό του στόχο να επαναπροσδιορίσει το μέλλον, παρουσιάζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό που συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο και αποκαλύπτοντας τις πρακτικές για την προσαρμογή μας σε μία καθημερινότητα που μεταβάλλεται με εκθετικούς ρυθμούς.
Το Δικό μας Σχολείο, με θεμελιώδη άξονά του την καινοτομία, τη συνεχή δράση και την εξέλιξη,  *ασφαλώς* ήταν εκεί! 169 μαθητές από τις Βαθμίδες του Γυμνασίου, Λυκείου & ΙΒ  παρακολούθησαν, μέσω live streaming, ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές & παγκοσμίου βεληνεκούς επιστήμονες αναφορικά στις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, που θέτουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία τόσο στους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης όσο και στο πλαίσιο της κοινωνίας, της υγείας, της εκπαίδευσης και των ανθρωπίνων σχέσεων. Κι ακόμη περισσότερο, σε αυτό το πλαίσιο, είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα εφόδια, ώστε να γίνουν οι ίδιοι φορείς της δημιουργικής αλλαγής, οι πολίτες του 21ου αιώνα! 

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Οι Καθηγήτριες - Φιλόλογοι του Γυμνασίου μας, Ανδριάνα Κορασίδη και Εύα Νικολαΐδου συμμετείχαν ως εισηγήτριες στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο "Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση", που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, το Εργαστήριο Ψυχοπαιδαγωγικών Ερευνών στην Προσχολική Αγωγή, Laboratory for Research on Early Childhood Psychopedagogy  του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Greek Cultural Institute και  το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. 
Η εισήγησή τους, με θέμα: "Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το δικό μου γλωσσικό παιχνίδι : Ο σχεδιασμός ψηφιακών γλωσσικών παιχνιδιών ως μοχλός ανάπτυξης επικοινωνιακών και γλωσσικών δεξιοτήτων σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης" πραγματοποιήθηκε με τη μορφή της σύγχρονης εξ αποστάσεως ανακοίνωσης.  

Το συγκεκριμένο πόνημα προέρχεται από τη συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών μας, στο πλαίσιο των Ομίλων Γυμνασίου με τίτλο "Παίζοντας με τις λέξεις". Η πρωτοτυπία του έγκειται στο γεγονός ότι τεράστια παιδαγωγική αξία έχει η ανάθεση σχεδιασμού και υλοποίηση ενός τέτοιου παιχνιδιού από τους ίδιους τους μαθητές. Επελέγησαν, λοιπόν, οι μαθητές Αντώνης Μισθός,  Μιχάλης Δάλλας και Διονύσης Μπράτης, ώστε να δημιουργήσουν ένα δικό τους παιχνίδι, στη λογική ενός γλωσσικού Trivial Pursuit. Τη μουσική επιμέλεια ανέλαβαν οι μαθητές Αργυρόπουλος Αλέξανδρος και Τσουκαντάς Κωνσταντίνος, που συνέθεσαν πρωτότυπη μελωδία για τον σκοπό αυτό. 

Την εισήγηση παρακολουθούσαν  περισσότερα από 150 άτομα, μέλη της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, με πολύ θετικές αντιδράσεις!

CovidHelpline_800800-01.jpg
.jpg
Ημερολόγιο 2020 Τεχνητή Νοημοσύνη.jpg
Επιτυχίες - Διακρίσεις 2019-2020.jpg
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School,