1/6
1/1

> ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ· ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΙΒ ΣΤΟ #DikomouSxoleio!

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΝΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ + ΙΒ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  

Την επόμενη σχολική χρονιά, όλοι οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και οι μαθητές του Τμήματος International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων μας  θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους με καθημερινή προσέλευση, και όχι εκ περιτροπής, όπως έχει ανακοινωθεί σχετικά από το Υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθώντας προσεκτικά τις επίσημες οδηγίες  για τη διασφάλιση και τήρηση των αναγκαίων συνθηκών προστασίας της υγείας των παιδιών, το Σχολείο μας θα υποδέχεται, από την πρώτη κιόλας μέρα του νέου σχολικού έτους, όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές τους στο Νηπιαγωγείο, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στην ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών τους υπηρεσιών.

Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΒ θα πραγματοποιηθεί σε νέες ανακαινισμένες αίθουσες, όπου θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα προστασίας της υγείας και μάλιστα, σε ολιγομελή τμήματα, με στόχο την ολοκληρωμένη προετοιμασία των μαθητών που επιθυμούν να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Η ΕΛΕΝΗ Ι. ΔΟΥΚΑ, ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS HELLAS

Ο Πρόεδρος, Πρέσβυς ε.τ., Διονύσιος Κοδέλλας 
και το Διοικητικό Συμβούλιο των Special Olympics Hellas απένειμαν στη Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Σχολείου μας,
Ελένη Ι. Δούκα, τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους.
Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς και πολύτιμης συνεισφοράς των Εκπαιδευτηρίων μας στην απρόσκοπτη συνέχεια του έργου των Special Olympics Hellas.

Αποτελεί, όμως και αδιαμφισβήτητο τεκμήριο μίας έμπρακτης προσωπικής στάσης αγάπης, εμπιστοσύνης και ανιδιοτελούς προσφοράς. Κι ακόμη μία συλλογική "Στάση Ζωής" που αφορά σε όλο τον Οργανισμό μας. Ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΣ, ΝΙΚΟΣ A. ΚΟΥΚΗΣ,

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Νίκος A. Κούκης, Υπεύθυνος του Λυκείου  μας, επελέγη με τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (Ε.Ι.Π.).

Από τη θέση του Ταμία και του Υπευθύνου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ε.Ι.Π., ο Νίκος Κούκης προσέφερε επί σειρά ετών, σημαντικό εθελοντικό έργο στο Ίδρυμα και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του. Ως φιλόλογος και ιστορικός ο ίδιος, με ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και την Εκπαίδευση, έχει χαράξει πολυετή πορεία στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ως καθηγητής και τα τελευταία χρόνια, ως Υπεύθυνος Λυκείου, δίνοντας έμφαση στην διάδοση του ελληνικού πνεύματος. Διοργάνωσε πολιτιστικές δράσεις και μαθητικά συνέδρια, αποσκοπώντας στην πνευματική καλλιέργεια των μαθητών τόσο του σχολείου του όσο και άλλων σχολείων, κυρίως δημοσίων.
Περισσότερα...

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (E-LEARNING)

Οι προτάσεις που θα διαβάσετε, έρχονται να συμπληρώσουν τις δικές μας. Κάποιες τις έχετε ήδη υιοθετήσει, κάποιες άλλες ίσως όχι. Εμείς, πάντως, από την πλευρά μας, νομίζουμε ότι θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.
Περισσότερα...

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι εικονικές  διαδικτυακές «αίθουσες» διδασκαλίας επαναπροσδιορίζουν την οπτική μας για την εκπαίδευση; Ο Βασίλης Οικονόμου εξετάζει και αποδομεί 4+1 μύθους για τη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας μέσω διαδικτύου.

Περισσότερα...

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 

Διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ορίζοντα της εκπαίδευσης; 
Μπορεί, πλέον, ο συνδυασμός των τεχνολογιών με την υποστήριξη σύγχρονων μεθοδολογιών, όχι μόνο να εξυπηρετήσει την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά να την προσαρμόσει και να την εξελίξει; Μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και επιχειρηματολογία. 
Περισσότερα...

1/10
Αποτελέσματα IB 2020.jpg

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΒ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΣ!

Σε μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά με πολλές ανατροπές στον τρόπο εισαγωγής υποψηφίων στα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, οι απόφοιτοί μας του International Baccalaureate  σημείωσαν και φέτος υψηλά ποσοστά επιτυχίας και εισάγονται όλοι τους στα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, και μάλιστα σε σχολές της πρώτης τους επιλογής.

Το 100% των μαθητών αποφοίτησαν (παγκόσμιος Μ/Ο 77%) και εισάγονται στα ξένα Πανεπιστήμια, με το 80% περίπου να φοιτούν σε σχολές της πρώτης επιλογής τους σε University of Edinburgh, Warwick University, University of Bath, Bocconi, University College London (UCL), King’s College London, University of London, Queen Mary University of London, Leiden University (Nederland), Erasmus University of Rotterdam (Nederland), University of Groningen (Nederland) κλπ.  Για άλλη μία χρονιά, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ΙΒ ήταν εξαιρετικά καθώς το 52% των μαθητών αρίστευσε με βαθμολογία από 38 και επάνω (με άριστα το 45), όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος δεν ξεπερνά το 30.

ΑΠΟ ΤΟ STEM ΣΤΟ STEAMitUP!
Μια ολιστική και βιωματική προσέγγιση της καθημερινότητας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Steam it Up, στο οποίο μετέχει το Σχολείο μας, η  Βιολόγος & Χημικός, Όλγα Μανούρη, καταθέτει την πολύτιμη εμπειρία της. Μία αποκλειστική συνέντευξη στο Τμήμα Έρευνας και Καινοτομίας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και στον Υπεύθυνο, Γιάννη  Κωτσάνη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο blog μας! 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ
& ΙΒ 2020

'Όλοι Εμείς, στο D|ικό μας Σχολείο, γεμάτοι περηφάνια, θαυμασμό αλλά και συγκίνηση υποδεχθήκαμε τους Τελειοφοίτους 2020, σε μία ξεχωριστή βραδιά!  Γιατί, αυτή τη χρονιά, η Επιτυχία των μαθητών μας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα. Γιατί, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, με επιμονή, υπομονή και προσήλωση στους στόχους τους απέδειξαν ότι σημασία έχει να πιστεύεις, να βελτιώνεσαι, να κάνεις περισσότερα από όσα νομίζεις ότι μπορείς. Σημασία έχει να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου!
Θερμά Συγχαρητήρια  και Καλή Σταδιοδρομία! 

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ|
Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ...

Φέτος, σε συνέχεια μίας "περιπετειώδους" χρονιάς ένα λίγο διαφορετικό αντίο στο D-ικό μας Δημοτικό. Εκεί που με *Φροντίδα*  μάθαμε πώς να μαθαίνουμε, πώς να πώς να συμβιώνουμε και να συνεργαζόμαστε,  πώς να καλλιεργούμε αξίες, αλλά και πώς να διαμορφώνουμε σταδιακά, ολοκληρωμένη προσωπικότητα για να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση στον επόμενό μας σταθμό, το Γυμνάσιο. 

ART & DESIGN @DoukaSchool
ΝΕΟ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

Τα Εκπαιδευτήριά μας, το σχολικό έτος 2020-21, εγκαινιάζουν το νέο τους πρόγραμμα BTEC Level 1 Art & Design και αποτελούν το μόνο σχολείο στην Ελλάδα που θα το προσφέρει. 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 14 - 15 ετών, που αγαπούν την Τέχνη και το Design και ονειρεύονται να σπουδάσουν σε κορυφαία Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ενώ παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο εξεταστικό φορέα Pearson/EDEXCEL.
Περισσότερα...

ΑλλάΖω ΣΕΛΙΔΑ...
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ↔ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Φέτος το καλοκαίρι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος - National Library of Greece σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσαρμόζει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα “ΑλλάΖΩ Σελίδα…” και μας προτείνει να πραγματοποιήσουμε δημιουργικές δράσεις περνώντας ευχάριστα τον χρόνο τους δίπλα στη φύση.
«Μια σπορά κι έναν καιρό» λοιπόν και στο 3ο εργαστήριο δημιουργήσαμε έναν φορητό κήπο - τεράριουμ- για να φιλοξενήσουμε μυρμήγκια και να παρατηρήσουμε πώς κινούνται και μεταφέρουν σποράκια σε έναν μικρότερο κόσμο από αυτόν που ζουν κανονικά. Τι γνωρίζουμε όμως για τα μυρμήγκια;
Τι τα κάνει τόσο ξεχωριστά και απαραίτητα σε ένα οικοσύστημα;
Η... φωτογραφική απάντηση έρχεται από την ομάδα εργασίας του Δαΐς, τους αθλητές των Ακαδημιών του ΑΣΕ Δούκα - AC Doukas καθώς και τους μικρούς μας φίλους από το Γύθειο Λακωνίας που τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους.

Περισσότερα...

.jpg
Ημερολόγιο 2020 Τεχνητή Νοημοσύνη.jpg
Επιτυχίες & Διακρίσεις 2018-2019.jpg
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

LogoSC2020-02.png
ΣΑΕΔ
ΑΣΕΔ
Δαΐς
Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

STAY CONNECTΕD

  • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

  • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou