1/1

> ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

♪To D-ικό μας ΤΡΑΓΟΥΔΙ♪

#ΜένουμεΣπίτι| #ΜένουμεΑσφαλείς| #ΜένουμεΔημιουργικοί| #ΜένουμεΔυνατοί!
Το #DikomouSxoleio είναι ΕΔΩ· Πάντα έτοιμο, ενωμένο, ικανό να αντιμετωπίσει κάθε νέα πρόκληση. To #DikomouSxoleio έχει ΦΩΝΗ· *Είμαστε ένα και προχωράμε ΜΑΖΙ! Μία νέα σελίδα στη ζωή μας ανοίγει και είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε το μέλλον που μας ανήκει*.
Μία ξεχωριστή απάντηση στη δύσκολη  αυτή συγκυρία - ένα δυναμικό κάλεσμα για διεκδικήσουμε την επιτυχημένη μετάβασή μας σε μία νέα εποχή.
Μία πρωτοβουλία των μαθητών μας & του Τμήματος Μουσικών Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων μας.

Μαθητές: Γεωργία-Ελένη Μουνδρέα (φωνητικά) (ΓΑ1)| Βασίλειος Τσιάνος (φωνητικά) (ΓΑ1)| Νηρέας Χριστάκης Ντε Μοράις (φωνητικά) ΓΒ1)| Μαργαρίτα Καβούκα (φωνητικά) (ΓΒ2)| Θάλεια Λουκέρη (φωνητικά) (ΓΒ2)| Εμμανουήλ Παπαδόπουλος (φωνητικά) (ΓΒ3)| Νεφέλη Μαστρογιαννοπούλου (φωνητικά) (ΓΒ5)| Ηλέκτρα Μπαμπίχα-Νίνου (φωνητικά) (ΛΑ1)| Μελίνα Τσίληρα (φωνητικά) (ΛΑ2)| Παναγιώτης Γεωργίου (στίχοι-κιθάρα)(ΛΑ3)| Εριέττα-Βασιλική Σαούγκου (φωνητικά) (ΛΒ3)| Βαρβάρα Περρή (φωνητικά) (IB2)

Μουσικοί Κέντρου Μουσικών Σπουδών Αλαβάνος Νικόλας (φωνητικά)| Καραμπεροπούλου Δήμητρα (φωνητικά-ακορντεόν)| Ζελελίδης Χρήστος (φωνητικά)| Πιστώφ Μίλτος (ενορχήστρωση-πλήκτρα)| Σαμούρη Σοφία (φωνητικά)| Στρατηγοπούλου Έλενα (φωνητικά)| Παπαριστοδήμου Νικόλ (μελωποίηση-φωνητικά) Ντάβας Θεοφάνης (φωνητικά)| Ζιοπούλου Στέλλα (βιολί)| Βλάχος Χαράλαμπος (σαξόφωνο)| Σερέφογλου Σοφία (φλάουτο)

 

Συντελεστές Στίχοι: Γεωργίου Παναγιώτης (ΛΑ3)| Μουσική επιμέλεια-συντονισμός: Καζαμίας Νίκος| Μελωποίηση: Παπαριστοδήμου Νικολ| Ενορχήστρωση-Εναρμόνιση: Πιστώφ Μίλτος| Μίξη ήχου - Mastering τραγουδιού: Νίκος Δημοσθένους| Irida recording Studio| Video editing: Έμυ Καββαδία

1/5

ΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ!
#ΜένουμεΑσφαλείς

Επιστροφή στο #DikomouSxoleio πολύ... σχολαστικά! Μπορεί, τώρα, να μη #ΜένουμεΣπίτι, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν πρέπει να #ΜένουμεΑσφαλείς!  Πίσω στα θρανία, λοιπόν,  λαμβάνοντας,  ωστόσο, όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Με ασφάλεια ξαναβρίσκουμε τις συνήθειές μας και με προσοχή, συνέπεια και υπευθυνότητα τηρούμε τις οδηγίες !

Περισσότερα...

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ STELIOS HAJI -IOANNOU 

Το Ίδρυμα του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, Aποφοίτου των  Εκπαιδευτηρίων Δούκα 1984 (Stelios Philanthropic Foundation – www.stelios.org), προσφέρει, για το σχολικό έτος 2020-21, σε συνεργασία με το Σχολείο, 3 πλήρεις Yποτροφίες Yψηλής  Aκαδημαϊκής Eπίδοσης για νέους μαθητές που ολοκληρώνουν, φέτος, τη Γ’ Γυμνασίου και επιθυμούν να ακολουθήσουν το Πρόγραμμα του International Baccalaureate.
Περισσότερα...

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 31 ΜΑΪΟΥ 2020

Λόγω των μέτρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για 14 ημέρες, τα Εκπαιδευτήριά μας ανακοινώνουν την αναβολή των γραπτών εξετάσεων για την επιλογή των υποτρόφων για το σχολικό έτος 2020-21, που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή 22 Μαρτίου.

Ως πιθανή νέα ημερομηνία διεξαγωγής, ορίζεται η Κυριακή 31 Μαΐου 2020.

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάδειξης της Αριστείας προσφέρονται Υποτροφίες Υψηλής Ακαδημαϊκής Επίδοσης  - Υποτροφίες Αθλητικής, Πολιτιστικής & Μαθητικής Διάκρισης  - Υποτροφίες σε παιδιά αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με ποσοστό 100% - 50% - 30% ανάλογα με την επίδοση των υποψηφίων στις γραπτές εξετάσεις και στη συνέντευξη που θα ακολουθήσει.

Η  νέα προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020.

Για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε την  ιστοσελίδα http://www.doukas.gr/scholarships

Το πρόγραμμα Υποτροφιών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα έχει βραβευθεί από τα Education Business Awards το 2016 και το 2017, στην κατηγορία «Επιβράβευση της Αριστείας».

Περισσότερα...

ΑλλάΖω ΣΕΛΙΔΑ...
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ↔ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο Δαίς ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον 1ο κύκλο του προγραμματος Αλλάζω σελίδα από τη βιβλιοθήκη..στο σπίτι και συνεχιζούν δυναμικά στον 2ο κύκλο!

Το πρόγραμμα διοργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τη συμμετοχή 234 οργανισμών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Μέσα από όλη αυτή τη δράση τα παιδιά καλλιέργησαν την αγάπη τους για τα βιβλία,απέκτησαν αναγνωστικές εμπειρίες,ανέπτυξαν την αισθητική τους αντίληψη και λειτούργησαν μέσα σε συνεργατικά πλαίσια μάθησης.

Περισσότερα...

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ...

Η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Σχολείου μας & Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Ελένη Ι. Δούκα με άρθρο της @huffingtonpost.gr,  αντιμέτωπη με έναν εξαιρετικά επίκαιρο προβληματισμό δίνει τη δική της απάντηση για το πώς καλούμαστε να διαχειριστούμε την "επόμενη μέρα"· Μία μέρα, που, αν μη τι άλλο, οφείλουμε να τη σκεφτούμε ως ένα νέο ξεκίνημα. Με στέρεα βάση  το αξιακό μας σύστημα, με ψυχραιμία και μεθοδικότητα. Μία μέρα που θέλουμε να έχει Ζωή!
Περισσότερα...

ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΙΔΟΥΜΕ
Ο Α. ΨΥΡΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ *ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ*

Σε συνέχεια αυτής της πρωτόγνωρης πανδημίας, φαίνεται να αναδύεται μία νέα πραγματικότητα. Πριν, ωστόσο, επιδοθούμε σε καταστροφολογικές προφητικές προσεγγίσεις, ίσως θα ήταν έως και αναγκαίο να αντλήσουμε από τη νέα πραγματικότητα ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα που πιθανό να συμβάλλουν με την κατάλληλη αξιοποίησή τους στη βελτίωση της ζωής μας στο μέλλον..
Περισσότερα...

#ΜένουμεΑσφαλείς -
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

Από τις 4 Μαΐου, το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται. Ξεκινάει η  σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα. Και μπορεί, πλέον, να μην #ΜένουμεΣπίτι, ωστόσο βασικό μας μέλημα είναι να #ΜένουμεΑσφαλείς, τηρώντας  τους αντίστοιχους κανόνες προστασίας.

Το #DikomouSxoleio θα συνεχίσει να είναι κοντά σας  και σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη στη διαχείρισή της επόμενη φάση. 
Μέσα από το News  Blog μας, με ενημερώσεις, προτάσεις και πλούσια αρθρογραφία, για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό την υγεία, για μαθητές, για γονείς, για όλους! 

Καθημερινά, μαζί, με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Περισσότερα...

ART & DESIGN @DoukaSchool
ΝΕΟ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

Τα Εκπαιδευτήριά μας, το σχολικό έτος 2020-21, εγκαινιάζουν το νέο τους πρόγραμμα BTEC Level 1 Art & Design και αποτελούν το μόνο σχολείο στην Ελλάδα που θα το προσφέρει. 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 14 - 15 ετών, που αγαπούν την Τέχνη και το Design και ονειρεύονται να σπουδάσουν σε κορυφαία Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ενώ παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο εξεταστικό φορέα Pearson/EDEXCEL.
Περισσότερα...

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 

Διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ορίζοντα της εκπαίδευσης; 
Μπορεί, πλέον, ο συνδυασμός των τεχνολογιών με την υποστήριξη σύγχρονων μεθοδολογιών, όχι μόνο να εξυπηρετήσει την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά να την προσαρμόσει και να την εξελίξει; Μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και επιχειρηματολογία. Από τον  Υπεύθυνο Πληροφορικής & Ψηφιακής Εκπαίδευσης στο Σχολείο μας, Βασίλη Οικονόμου.
Περισσότερα...

13 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ & 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ:
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η  Συντονίστρια του Τομέα Αγγλικών Γυμνασίου - Λυκείου, Χρ. Σωτηρίου περιγράφει το "ταξίδι" της στον κόσμο της ηλεκτρονικής μάθησης· με την ένταξη του μαθητικού υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία, από τα Εκπαιδευτήριά μας, το 2007, έως και την "αιφνίδια" εφαρμογή του ψηφιακού αυτού μοντέλου,  το 2020, αποτέλεσμα μίας πρωτόγνωρης παγκόσμιας κρίσης. Το όραμα, οι προσπάθειες, οι δυσκολίες, η καινοτομία, η επιτυχία. Αλλά κυρίως, η ανθρώπινη διάσταση της διαφορετικής αυτής εκπαίδευσης από μία Καθηγήτρια πρώτης γραμμής.

Περισσότερα...

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι εικονικές  διαδικτυακές «αίθουσες» διδασκαλίας επαναπροσδιορίζουν την οπτική μας για την εκπαίδευση; Ο Βασίλης Οικονόμου εξετάζει και αποδομεί 4+1 μύθους για τη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας μέσω διαδικτύου.

Περισσότερα...

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (E-LEARNING)

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε με κατάλληλες οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξ αποστάσεως μαθημάτων μας.
Με πολλή χαρά διαπιστώνουμε ότι τόσο τα παιδιά, όσο και εσείς, οι γονείς, τις τηρείτε, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών διδασκαλίας.

Οι προτάσεις που ακολουθούν, έρχονται να συμπληρώσουν τις δικές μας. Κάποιες τις έχετε ήδη υιοθετήσει, κάποιες άλλες ίσως όχι. Εμείς, πάντως, από την πλευρά μας, νομίζουμε ότι θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.
Περισσότερα...

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ 

Online παρουσία|ση| από τον Κ.Ι.Δούκα, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Εκπαιδευτηρίων μας, σε ειδική ψηφιακή σύνδεση με τη Microsoft. Θέμα της: "Η Αξιοποίηση της Τεχνολογίας στην Εκπαιδευτική Διαδικασία". Πρωταγωνιστής οι υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται από τα Εκπαιδευτήριά μας. Γεμάτες ενθουσιασμό οι εντυπώσεις και  τα σχόλια από ένα "ακροατήριο" που μετρούσε σχεδόν 200 άτομα! #ProdtobeD
Περισσότερα...

800_800MenumeAsfaleis-01.jpg
Ημερολόγιο 2020 Τεχνητή Νοημοσύνη.jpg
Επιτυχίες & Διακρίσεις 2018-2019.jpg
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png
Our_Story.jpg
ΣΑΕΔ

STAY CONNECTΕD

  • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

  • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

ΑΣΕΔ
Δαΐς

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

Copyright © 2017, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou