1/1

> ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ - 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, INTERNATIONAL BACCALAUREATE, GCE & BTEC Foundation in Art & Design


Σε μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά, που σηματοδοτήθηκε από πολλές ανατροπές στον τρόπο διδασκαλίας και εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας και του Εξωτερικού, οι απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων Δούκα άγγιξαν το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας 100%!

 

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου εισάχθηκαν στο σύνολό τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με το 98% αυτών να εισάγονται σε σχολές της πρώτης τους επιλογής όπως: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ιατρική, Νομική Αθηνών, Μαθηματικά, (4η θέση στη Μαθηματική Σχολή του ΕΚΠΑ), Φυσική, Χημεία, Οικονομικά, Θεωρητικές Σχολές, Βιολογία, και άλλα υψηλόβαθμα τμήματα.

 

Στο International Baccalaureate, όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές εισάγονται σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, με το 90% να φοιτούν σε σχολές της πρώτης τους επιλογής σε σημαντικά πανεπιστήμια όπως University College London (UCL), University of Edinburgh, Warwick University, University of Bath, Bocconi, King’s College  University of London, Queen Mary University of London, University of Groningen (Nederland), University of Connecticut USA, ενώ δύο απόφοιτες του ΙΒ θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Imperial College London. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα ο μ.ο. βαθμολογίας ανήλθε στο 37.5 όταν ο παγκόσμιος μ.ο. δεν ξεπερνά το 30.

 

Το GCE επιβεβαιώνει για άλλη μια χρονιά την υπεροχή του πετυχαίνοντας παραδοσιακά 100% ποσοστό επιτυχίας. Και οι φετινοί απόφοιτοι εισάγονται στις σχολές της πρώτης τους επιλογής κορυφαίων Πανεπιστημίων όπως University of Edinburgh, University of St Andrews, University of Bristol, University of Manchester. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εισαγωγή δύο αποφοίτων του Γενικού Λυκείου οι οποίοι παρακολούθησαν παράλληλα και το πρόγραμμα GCE (Combo) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης – Trinity College και το LSE – London School of Economics.

 

Στο BTEC Foundation in Art & Design, όλοι οι σπουδαστές πέτυχαν στην σχολή της πρώτης τους επιλογής και μάλιστα, σε ιδιαίτερα σημαντικά πανεπιστήμια όπως το Chelsea College of Art, University of the Arts London και το University of the Creative Arts and Arts University Bournemouth.

TMHMA GCE @DoukaSchool ⇢ YOUR SUCCESS GUARANTEE!

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ & ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Με εξαιρετικά αποτελέσματα έκλεισε και η φετινή χρονιά για το Τμήμα GCE των Εκπαιδευτηρίων μας! Οι σπουδαστές μας έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι, καθώς οι επιτυχίες τους όχι μόνο δικαιώνουν τον κόπο τους και αποδεικνύουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού μας έργου, αλλά προδιαγράφουν και μία λαμπρή συνέχεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, έγιναν δεκτοί σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα διεθνούς κύρους οι: 

* Ανδρουλάκης Εμμανουήλ,| University of Oxford, Trinity College,|Mathematics

* Γιαννοπούλου Γαρυφαλλιά -Βασιλική,|Imperial College London|Electrical & Electronic Engineering

Κορωνάκη Κωνσταντίνα| Imperial College London| Civil Engineering 

* Χριστοδούλου Μιχαήλ|London School of Economics and Political Science, University of London| Accounting & Finance
Θερμά Συγχαρητήρια! Η Επιτυχία σας... καλεί! 

MICROSOFT SHOWCASE SCHOOL 2020-2021

Τα Εκπαιδευτήριά μας, 1 από τα 325 Σχολεία παγκοσμίως & 1 από τα 3 στην Ελλάδα,  αναδεικνύονται - για άλλη μία χρονιά- - ως Σχολείο Πρότυπο| Showcase School από τη Microsoft, στο πλαίσιο του προγράμματος "Partners in Learning". Η επιβράβευση αυτή αποτελεί και την αναγνώριση τόσο των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζουμε για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και την παροχή μιας προσωποποιημένης εκπαίδευσης. Είμαστε ένα από τα επίλεκτα σχολεία που αποτελούν διεθνές σημείο αναφοράς για τα εκπαιδευτικά δρώμενα, καθώς η συνεργατικότητα, η δημιουργικότητα και η καλλιέργεια κριτικής σκέψης, συνεπικουρούμενη από τεχνολογίες αιχμής, διαμορφώνουν μία πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά.

Η ΕΛΕΝΗ Ι. ΔΟΥΚΑ, ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS HELLAS

Ο Πρόεδρος, Πρέσβυς ε.τ., Διονύσιος Κοδέλλας 
και το Διοικητικό Συμβούλιο των Special Olympics Hellas απένειμαν στη Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Σχολείου μας,
Ελένη Ι. Δούκα, τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους.
Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς και πολύτιμης συνεισφοράς των Εκπαιδευτηρίων μας στην απρόσκοπτη συνέχεια του έργου των Special Olympics Hellas.

Αποτελεί, όμως και αδιαμφισβήτητο τεκμήριο μίας έμπρακτης προσωπικής στάσης αγάπης, εμπιστοσύνης και ανιδιοτελούς προσφοράς. Κι ακόμη μία συλλογική "Στάση Ζωής" που αφορά σε όλο τον Οργανισμό μας. Ένα παράδειγμα προς μίμηση.

DIGITAL RACE FOR THE CURE®

Κάθε Σεπτέμβρη, όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό αγώνα, το Greece Race for the Cure®. Το Σχολείο μας, είναι πάντα εκεί να στηρίξει τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα. 
Φέτος, τα δεδομένα μας αλλάζουν και το «Άλμα Ζωής" μάς καλεί σε μια πανευρωπαϊκή διαδικτυακή γιορτή· Κι εμείς σίγουρα δε θα λείπουμε!
Στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020, σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να συμμετάσχουμε στο digital Race for the Cure®, το μεγαλύτερο διαδικτυακό, αθλητικό event, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. 
Δηλώστε συμμετοχή στον Αγώνα και περπατήστε ή τρέξτε, βγάλτε φωτογραφίες κι ανεβάστε τις με το hashtag #RFTC20  και το hashtag του Σχολείου μας: #ProudtobeD
Δείτε εδώ τις οδηγίες εγγραφής για να συμμετάσχετε με την ομάδα μας.
Σας περιμένουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
"ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ - ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ"

Για το λογοτεχνικό τους ταλέντο ξεχώρισαν έξι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας.  Συγκεκριμένα, από το Γυμνάσιο διακρίθηκαν οι μαθήτριες: Γεωργία Μίχα και Ελένη-Παρασκευή Μέξη. Η Γεωργία διακρίθηκε με το δοκίμιό της, "Η αξία της στιγμής", ενώ η Ελένη- Παρασκευή με το διήγημά της, "Ζιχάν".

Από το Λύκειο, διακρίθηκε ο μαθητής μας, Παναγιώτης Γεωργίου, για το ποίημά του, "Τα Δίδυμα Πτηνά". 
Πολλά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας αλλά και στις υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Κορασίδη Ανδριάνα και κ. Μερκούρη Αθηνά, οι οποίες στήριξαν και ενθάρρυναν τα κορίτσια!

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι εικονικές  διαδικτυακές «αίθουσες» διδασκαλίας επαναπροσδιορίζουν την οπτική μας για την εκπαίδευση; Ο Βασίλης Οικονόμου εξετάζει και αποδομεί 4+1 μύθους για τη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας μέσω διαδικτύου.

Περισσότερα...

CovidHelpline_800800-01.jpg
.jpg
Ημερολόγιο 2020 Τεχνητή Νοημοσύνη.jpg
Επιτυχίες & Διακρίσεις 2018-2019.jpg

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 

Διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ορίζοντα της εκπαίδευσης; 
Μπορεί, πλέον, ο συνδυασμός των τεχνολογιών με την υποστήριξη σύγχρονων μεθοδολογιών, όχι μόνο να εξυπηρετήσει την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά να την προσαρμόσει και να την εξελίξει; Μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και επιχειρηματολογία. 
Περισσότερα...

1/6

ΑλλάΖω ΣΕΛΙΔΑ...
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ↔ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

"Το Ημερολόγιο της Σποράς"

Στο 5ο αυτό εργαστήριο, η Ομάδα Εργασίας του Δαΐς, Πολυχώρος Εκδηλώσεων| Αθλητικό Κέντρο & των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, διάβασε ιστορίες σχετικές με τον καιρό, παρατήρησε τι καιρό κάνει τον Αύγουστο στον τόπο μας για δώδεκα συνεχείς ημέρες και στηριζόμενη στα μερομήνια, τη λαϊκή μέθοδο πρόβλεψης καιρού, προσπάθησε να προβλέψει τον καιρό για τους επόμενους μήνες.  

Περισσότερα...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

Ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου μας,  Ροδόλφος Σταματίου, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αγωνίστηκε με πειθαρχία, θέληση και λογική σκέψη και κατέλαβε την 3η Θέση στο 52ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (έως 20 ετών)ανάμεσα σε 60 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.

Θερμά Συγχαρητήρια! 

ART & DESIGN @DoukaSchool
ΝΕΟ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

Τα Εκπαιδευτήριά μας, το σχολικό έτος 2020-21, εγκαινιάζουν το νέο τους πρόγραμμα BTEC Level 1 Art & Design και αποτελούν το μόνο σχολείο στην Ελλάδα που θα το προσφέρει. 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 14 - 15 ετών, που αγαπούν την Τέχνη και το Design και ονειρεύονται να σπουδάσουν σε κορυφαία Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ενώ παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο εξεταστικό φορέα Pearson/EDEXCEL.
Περισσότερα...

  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

LogoSC2020-02.png
ΣΑΕΔ
ΑΣΕΔ
Δαΐς
Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

STAY CONNECTΕD

  • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

  • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou