1/1

> ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

MICROSOFT SHOWCASE SCHOOL 2020-2021

Τα Εκπαιδευτήριά μας, 1 από τα 325 Σχολεία παγκοσμίως & 1 από τα 3 στην Ελλάδα,  αναδεικνύονται - για άλλη μία χρονιά- - ως Σχολείο Πρότυπο| Showcase School από τη Microsoft, στο πλαίσιο του προγράμματος "Partners in Learning". Η επιβράβευση αυτή αποτελεί και την αναγνώριση τόσο των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζουμε για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και την παροχή μιας προσωποποιημένης εκπαίδευσης. Είμαστε ένα από τα επίλεκτα σχολεία που αποτελούν διεθνές σημείο αναφοράς για τα εκπαιδευτικά δρώμενα, καθώς η συνεργατικότητα, η δημιουργικότητα και η καλλιέργεια κριτικής σκέψης, συνεπικουρούμενη από τεχνολογίες αιχμής, διαμορφώνουν μία πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά.

Η ΕΛΕΝΗ Ι. ΔΟΥΚΑ, ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS HELLAS

Ο Πρόεδρος, Πρέσβυς ε.τ., Διονύσιος Κοδέλλας 
και το Διοικητικό Συμβούλιο των Special Olympics Hellas απένειμαν στη Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Σχολείου μας,
Ελένη Ι. Δούκα, τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους.
Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς και πολύτιμης συνεισφοράς των Εκπαιδευτηρίων μας στην απρόσκοπτη συνέχεια του έργου των Special Olympics Hellas.

Αποτελεί, όμως και αδιαμφισβήτητο τεκμήριο μίας έμπρακτης προσωπικής στάσης αγάπης, εμπιστοσύνης και ανιδιοτελούς προσφοράς. Κι ακόμη μία συλλογική "Στάση Ζωής" που αφορά σε όλο τον Οργανισμό μας. Ένα παράδειγμα προς μίμηση.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 

Διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ορίζοντα της εκπαίδευσης; 
Μπορεί, πλέον, ο συνδυασμός των τεχνολογιών με την υποστήριξη σύγχρονων μεθοδολογιών, όχι μόνο να εξυπηρετήσει την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά να την προσαρμόσει και να την εξελίξει; Μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και επιχειρηματολογία. 
Περισσότερα...

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι εικονικές  διαδικτυακές «αίθουσες» διδασκαλίας επαναπροσδιορίζουν την οπτική μας για την εκπαίδευση; Ο Βασίλης Οικονόμου εξετάζει και αποδομεί 4+1 μύθους για τη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας μέσω διαδικτύου.

Περισσότερα...

ART & DESIGN @DoukaSchool
ΝΕΟ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

Τα Εκπαιδευτήριά μας, το σχολικό έτος 2020-21, εγκαινιάζουν το νέο τους πρόγραμμα BTEC Level 1 Art & Design και αποτελούν το μόνο σχολείο στην Ελλάδα που θα το προσφέρει. 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 14 - 15 ετών, που αγαπούν την Τέχνη και το Design και ονειρεύονται να σπουδάσουν σε κορυφαία Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ενώ παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο εξεταστικό φορέα Pearson/EDEXCEL.
Περισσότερα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2020

Με αφορμή την 75η αυτή Ημέρα, όλοι εμείς είπαμε ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ένα πρωινό αφιερωμένο στην Υγεία & την Ευεξία! Άξονάς μας η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μηδενικής πείνας έως το 2030, όπως ορίζει ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων. Αλλά ακόμη και η ενεργητική΄ δραστηριοποίηση για να αγγίξουμε τον Dικό μας, φετινό, ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ  στόχο: Να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας την κατανάλωση ενός ποιοτικού πρωινού γεύματος.  

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες βιωματικές δράσεις για την υποστήριξη και, ασφαλώς, για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών.

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: FOOD AWARE

To Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης αποτελεί σημαντικό τομέα διεθνούς δραστηριοποίησής του Σχολείου μας. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, οργανώνει συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών επισκέπτεται πρότυπους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ εκπονεί έρευνες για εκπαιδευτικές καινοτομίες. Σε αυτό το πλαίσιο, τα Εκπαιδευτήριά μας, συμμετέχουν και συντονίζουν το ευρωπαϊκό Erasmus+ έργο FOOD AWARE.
Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα διατροφής, βιώσιμης ανάπτυξης, τοπικής παραγωγής, αλλά και σπατάλης τροφίμων.
Βρείτε ΕΔΩ  το υλικό που έχει δημιουργηθεί, κατά τις εργασίες υλοποίησης του Προγράμματος και περιλαμβάνει posters, comics και σχετικά  activity sheets.

ΕΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΝ:
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ & ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ... ΠΕΝΕΣ!  

Η Μαθητική Εφηµερίδα του Λυκείου του Σχολείου μας , "Ευ Ανάγνωστον" αποτελεί το απόσταγµα όλων των ιδεών, των προβληµατισµών και των δηµιουργικών δράσεων που οι µαθητές καταθέτουν κάθε χρονιά µε µεράκι. Μετρά στο ενεργητικό της περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια παρουσίας, ενώ την τελευταία δεκαετία- ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις- απέκτησε ηλεκτρονική µορφή µε "σπίτι" την ηλεκτρονική διεύθυνση www.euanagnoston.com

Με αρθρογραφία ποικίλης ύλης που διαθέτει μεγάλο εύρος θεμάτων, έχει ως στόχο της, την ολόπλευρη και αντικειμενική προσέγγιση ποικίλων εκφάνσεων της ζωής.


ΕΔΩ
, μάλιστα, μπορείτε να βρείτε και μία ειδική έκδοση για τη χρονιά 2019-2020, αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με πλήθος άρθρων, ερευνών, συνεντεύξεων & απόψεων.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ,
Κ. ΒΟΥΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Από τις Εκδόσεις Μικρογραφίες κυκλοφορεί το πρωτόλειο της μαθήτριας του Λυκείου μας, Κατερίνας Βουτσά, με τίτλο "Οι Περιπέτειες των Σκουόφς-Τα τρία Νέφη". Μία συγγραφική δημιουργία που μαρτυρά ένα εξαιρετικό ταλέντο, ήδη από την ηλικία των 14 ετών. Το βιβλίο της Κατερίνας μας ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο, γεμάτο φαντασία, όπου πέντε μικροσκοπικοί ήρωες θα ριχτούν με τόλμη στη μεγάλη περιπέτεια για να νικήσουν τα καταστροφικά νέφη και να φέρουν πάλι τη γαλήνη και τη χαρά στο μεγάλο δάσος.

Θερμά Συγχαρητήρια!

CovidHelpline_800800-01.jpg
.jpg
Ημερολόγιο 2020 Τεχνητή Νοημοσύνη.jpg
Επιτυχίες & Διακρίσεις 2018-2019.jpg
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
NEW_ELEMENTS_18_LYK-IB2.png
NEW_ELEMENTS_18_GCE-BTEC2.png

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ...

Intranet

L.M.S.

Πολιτική Ενημέρωσης

για την προστασία

προσωπικών δεδομένων

LogoSC2020-02.png
ΣΑΕΔ
ΑΣΕΔ
Δαΐς
Εκπαιδευτήρια Δούκα στη Βικιπαίδεια

STAY CONNECTΕD

  • Facebook - Grey Circle

Facebook                    Twitter

Like                               Follow

  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Instagram                   Youtube

Follow                          Subscribe

  • YouTube - Grey Circle

NEWSLETTER

Copyright © 2017,18,19,20, Design  by Doukas School, Powered by Vassilis Economou